claritromycine com als Mac maar drugs n n n Opportunistische voor mensen kan

MAC (Mycobacterium avium complex)

MAC (Mycobacterium avium complex)

Wat is een MAC?


MAC (Mycobacterium avium-complex), ook wel mycobacteriose genoemd, is een ernstige ziekte die voorkomt bij mensen met AIDS, veroorzaakt door een bacterie (kiem).


MAC ziektekiemen in de lucht, water, land, voedsel en veel dieren. het is onmogelijk om contact met ziektekiemen MAC vermijden. Wanneer een persoon inhaleert, eten of drinken, kan besmet raken. De MAC waarschijnlijk niet uitgezonden van persoon tot persoon.

Wat zijn de symptomen van MAC?


De MAC infecteert het hele lichaam. Uw symptomen kunnen hetzelfde als andere ziekten, met hoge koorts, diarree, gewichtsverlies, maagpijn, vermoeidheid en bloedarmoede (laag aantal rode bloedcellen) zijn. De MAC kan ook leiden tot bloed infecties, hepatitis, huidletsels, longontsteking en vele andere ernstige ziekten.


Het MAC komt voor bij mensen met aids, die een zeer laag aantal cellen CD4. Veel mensen die het MAC contract staan ​​onder 50 cellen CD4 / mm3. Het MAC komt bijna nooit voor bij mensen boven 100 CD4 / mm3 cellen. Hoe meer een persoon met aids blijven met een beperkt aantal cellen CD4, hoe groter uw kans op het krijgen van de MAC. Anemische personen (met een klein aantal rode bloedcellen) zijn ook een hoog risico op het ontwikkelen van MAC. Gebruikers van AZT, een anti-HIV-geneesmiddelen, lijken de MAC minder frequent zijn.

Hoe werkt de arts weet dat ik een MAC?


De arts gebruikt meestal de bloedtest om te weten of de patiënt MAC heeft. De bloedtest is niet perfect, soms zijn andere tests nodig, zoals lever- of beenbiopsieën en screening op ontlasting. Biopsieën bestaan ​​uit het nemen van een monster van de lever of het merg door een grote naald. Ze zijn pijnlijker, maar betrouwbaarder dan ontlastingstests.

MAC Hoe kan dit worden voorkomen?


Rifabutine, ook wel micobutina, is een goedgekeurd geneesmiddel voor de preventie van MAC. is een pil dagelijks worden genomen. Rifabutine veroorzaakt bijwerkingen zoals huiduitslag, bloed problemen, en sommige mensen misselijk. Rifabutine helpt sommige patiënten, maar niet voorkomen dat de MAC helemaal. In elk geval moet u de arts of het rifabutine kan worden gebruikt raadplegen. Afhankelijk van de anemische vaker MAC, dient de arts regelmatig het aantal rode bloedcellen controleren en initiëren behandeling, als deze laag.
Andere geneesmiddelen worden gebruikt om de MAC te voorkomen, maar deze zijn nog niet goedgekeurd voor dit doel. Deze geneesmiddelen zijn onder claritromycine en azitromycine. Beide zijn gecomprimeerd. Er is geen informatie over de mogelijke werkzaamheid van clarithromycine en azithromycine bij de preventie van MAC.


MAC kan worden behandeld?


De MAC kan worden behandeld, maar verschillende geneesmiddelen worden gebruikt. Behandeling van MAC kunt u zich beter voelt, maar weet niet of je het leven kan verlengen. Het moet ten minste twee geneesmiddelen, waarvan moet of clarithromycine of azithromycine zijn. De arts schrijft andere geneesmiddelen worden toegediend met claritromycine of azitromycine. Verschillende drugs veroorzaken verschillende individuele reacties, en elk heeft zijn bijwerkingen, sommige schadelijker dan andere. De meest ernstige van deze effecten zelden optreden. Veel mensen hebben geen bijwerkingen voelen. Controleer in de onderstaande tabel, de mogelijke bijwerkingen.


COLLATERALE EFFECT


Claritromycine
Hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree.


Azitromycine
Hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree.


Amicacina
Nierproblemen, gehoorproblemen.


Ciprofloxacine
Misselijkheid, braken, diarree.


Clofazimina
Misselijkheid, braken, pijnlijke tintelingen in handen en voeten, kan de huid oranje geworden.


Etanobutol
Misselijkheid, braken.


Rifabutina
Huiduitslag, misselijkheid, bloed problemen.

Meer informatie: "Gids Voert clinics voor SOA / AIDS", het Nationaal SOA / AIDS, Ministerie van Volksgezondheid
Dit materiaal werd gepubliceerd in Brazilië door de Braziliaanse Interdisciplinair AIDS Association (ABIA) uit de serie "behandelingskwesties, VERSLAG -. GMHC"

Medical Review: Dr Rosana del Bianco, Emilio Ribas II infectologist van São Paulo en Dr Varella Dráuzio.

{jvotesystem poll = | 3 |}

Als je moet praten en me of Beto Volpe niet kunt vinden, is dit een veel evenwichtiger optie, Beto, je kunt ook je bericht sturen. Misschien kan ik er even over doen. Ik controleer de berichten om 20 uur, kort daarna, eigenlijk om 00 uur.
Het wordt voor mij, dit hele gedoe, steeds moeilijker om te typen.
En ik heb uiteindelijk een interval nodig tussen de ene alinea en de andere.

Maar wees zeker van één ding dat ik heb geleerd:

Tijd en geduld lossen zo ongeveer alles op!
----------------------------Privacy Wanneer u dit bericht verzendt, houdt dit in dat u ons privacy- en gegevensbeheerbeleid hebt gelezen en geaccepteerd [/ acceptatie]

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

Moet je chatten? Ik probeer hier te zijn op het moment dat ik het liet zien. Als ik niet antwoord, was het omdat ik het niet kon doen. Eén ding weet je zeker. Ik beantwoord ALTIJD antwoord
%d Bloggers als volgt uit: