Voorspellers van perifere neuropathie en HIV in het moderne tijdperk

Standaardafbeelding

Perifere neuropathie en HIV of perifere neuropathie door HIV kunnen een moeilijk beeld opleverenperifere neuropathie en HIV

infectie HIV kan veel problemen veroorzaken, waaronder enkele die de zenuwen aantasten. Het centrale zenuwstelsel dat het grootste deel van het lichaam buiten de hersenen doordringt, wordt het perifere zenuwstelsel genoemd. Begin 1983 zagen artsen in Manhattan vreemd uitziende verwondingen aan de zenuwen in de voeten en benen van mensen met hiv. Dit type letsel wordt perifere neuropathie genoemd. Neurologen hebben ontdekt dat perifere neuropathie meestal voor het eerst in de tenen en voeten verschijnt en kan leiden tot gevoelloosheid, pijn en intermitterende sensaties. In één onderzoek hebben artsen de ernstige aard van de pijn geassocieerd met perifere neuropathie gedocumenteerd en geconstateerd dat getroffen patiënten sterke woorden gebruikten, zoals de volgende om te beschrijven wat zij voelen: "blazen", "branden", "in het koude water" , "Ik voel mijn handen of vingers niet en" extreem pijnlijk ".

Mogelijke oorzaken van perifere neuropathie als gevolg van HIV

De oorzaken van perifere neuropathie bij HIV-positieve mensen kunnen variëren. In het begin van 1980, toen er geen effectieve behandeling beschikbaar was, was perifere neuropathie waarschijnlijk een gevolg van onbehandelde HIV-ziekte. In het 1990-decennium werd vaak een groep anti-hiv-medicijnen gebruikt die gewoonlijk 'd-medicijnen' worden genoemd:

 • D4T (stavudine, Zerit)
 • IDD (didanosine, Videx)
 • DDC (zalcitabine, Hivid)

Hoewel het gebruik van ddC snel buiten gebruik raakte vanwege de hoge toxiciteit en het zwakke antivirale effect, bleven ddI en d4T in het begin van de 21e eeuw worden gebruikt als onderdeel van krachtigere combinaties van anti-HIV-therapie (vaak riep ART of HAART). Deze "medicijnen d" kunnen giftig zijn voor zenuwcellen, en zelfs in de vroege jaren 1990 ontdekten artsen dat ze ook perifere neuropathie konden veroorzaken.

DDI - Videx - Toegang tot de Videx stier
Twee daarvan waren in de ochtend en twee van deze 's nachts

Het gebruik van 'd-medicijnen' wordt tegenwoordig echter sterk afgeraden door behandelrichtlijnen en -protocollen in landen met een hoog inkomen, dus het is onwaarschijnlijk dat dit nieuwe gevallen van perifere neuropathie veroorzaakt. Perifere neuropathie blijft echter ontstaan ​​...

Perifere HIV-neuropathie vandaag

Conceptuele menselijke pijn anatomie

Onderzoekers van grote klinische centra in de Verenigde Staten hebben samen onderzoek gedaan naar potentiële oorzaken van perifere neuropathie bij HIV-positieve mensen in moderne tijden. Zij rekruteerden over 500-mensen die vrij waren van perifere neuropathie en die gedurende gemiddeld twee jaar werden gevolgd, waarbij uitgebreide evaluaties werden uitgevoerd. Rekening houdend met verschillende kwesties, vond de statistische analyse dat er verschillende factoren geassocieerd waren met het verhoogde risico van perifere neuropathie. de CATIE, nieuwsbrief (Noot van de vertaler: oorsprong van deze tekst in het Engels ), stelt voor een aantal van deze bevindingen en wat zij aangeven te verkennen.

Details van de studie van perifere HIV-neuropathie

Digitale illustratie van HIV-virus aanvallen van een cel van het zenuwstelsel
En het is min of meer hoe HIV handelt om neurologische cellen te beschadigen

De onderzoekers aangeworven 1.583 mensen met HIV (seropositief) tussen de jaren 2003 en 2010 van een grote studie over het HIV-virus en neurologische problemen.

Een subset van deze groep - n. 493-mensen - die geen perifere neuropathie hadden toen ze aan het onderzoek begonnen, vormden de groep deelnemers voor de lopende analyse.

Artsen en verpleegkundigen werden getraind door neurologen om deelnemers te interviewen, analyseren en evalueren op tekenen en symptomen van perifere neuropathie.

Deelnemers werden ook gescreend op de ziekte. Bloedmonsters werden verzameld en aanvullende informatie werd verkregen uit medische dossiers.

De gemiddelde profiel van 493 deelnemers wanneer ze de studie was als volgt:
 • 81% van de mannen, 19% van de vrouwen
 • Gemiddelde leeftijd - 42 jaar
 • 68% (335 mensen) namen ART, waarvan 201 (61%) een viral load niet op te sporen
 • Ongeveer eenderde van de deelnemers was eerder blootgesteld of DDI d4T
 • 14% van de deelnemers namen d4T of DDI toen zij de studie
 • Artsen diagnosticeren 73% van de deelnemers met een vorm van "legaal of illegaal psychotrope middelengebruik of misbruikstoornis;" veelgebruikte stoffen waren alcohol (55%), cocaïne (40%), crystal meth (18%) en opioïden. (bijvoorbeeld heroïne) (17%).

Resultaten van het onderzoek naar perifere neuropathie en hiv

Tempo
Het maakt niet uit hoe snel of hoe traag de tijd ons lijkt te passeren. Zijn meting, hoewel relativistisch, kan altijd worden gerekend op de val van de ene zandkorrel na de andere ad infiniyum; en zo is het aan mij overgegaan, een korrel zand langzamer en langzamer dan de andere ...

Na gemiddeld twee jaar follow-up ontwikkelden 131-deelnemers (27%), aan het begin van het onderzoek vrij van perifere neuropathie, vervolgens Perifere Neuropathie.

Mogelijke risicofactoren voor perifere HIV-neuropathie

Het nemen van een aantal factoren in aanmerking genomen, de onderzoekers gevonden statistische verbanden tussen een aantal factoren, en de verdere ontwikkeling van perifere neuropathie. Hier zijn een aantal van deze factoren:

 • Leeftijd (50 jaar of ouder) - Deze bevinding is belangrijk omdat, aangezien HIV-positieve mensen zijn voortgeschreden in gemiddelde overleving, met de natuurlijke gemiddelde leeftijdstoename mensen die leven met HIV of AIDS, Kan worden gediagnosticeerd met perifere neuropathie.
 • Detecteerbare HIV-virale belasting - Onbehandelde of slecht beheerde behandeling voor HIV-infectie resulteert in een hogere mate van ontsteking van de perifere zenuwen van het lichaam. Met HIV geïnfecteerde cellen produceren ook virale eiwitten die zenuwcellen beschadigen. Het is dus niet verwonderlijk dat onderzoekers ontdekten dat deelnemers met detecteerbare HIV-virale belasting meer kans hadden op het ontwikkelen van perifere neuropathie dan mensen bij wie de virale belasting niet detecteerbaar bleef.
Behandeling en de relatie ervan tot perifere neuropathie en HIV

Arts op recept en medicijnen

De onderzoekers concludeerden dat "HIV-ziekte" en behandeling de algemene toestand van het perifere zenuwstelsel [met aanzienlijke percentages nieuwe gevallen van perifere neuropathie] significant beïnvloedden in de huidige studie.

Ze ontdekten bijvoorbeeld dat de "hoogste graad van perifere neuropathie optrad bij een relatief kleine groep mensen (50-mensen) die [eerder ART gebruikten maar deze behandelingen hadden stopgezet]."

De redenen voor onderbreking zijn niet bekendgemaakt. Deze deelnemers hadden in veel gevallen een laag aantal cellen CD4 omdat ze geen behandeling ondergingen.

Deels kan de nieuwe gevallen van perifere neuropathie in de groep van mensen zijn vanwege HIV behandeling. Zo is het onderzoeksteam uitgegeven de volgende waarschuwing:

“Vanwege de waarschijnlijkheid dat 30% tot 40% van met HIV geïnfecteerde mensen op ART in de Verenigde Staten geen duurzame virologische onderdrukking zal handhaven.

Perifere neuropathie is een grotere bedreiging als de behandeling voor HIV niet goed wordt gevolgd

Vanwege de overdracht van de gezondheidszorg, slechte therapietrouw en andere factoren suggereren onze bevindingen dat perifere neuropathie een hardnekkig en groeiend probleem zal zijn. "

De onderzoekers stelden vast dat deelnemers die nog nooit ART hadden gehad en relatief hoge CD4-aantallen hadden, minder kans hadden om perifere neuropathie te ontwikkelen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat hun immuunsysteem een ​​minimale mate van degradatie heeft ondergaan.

De onderzoekers vonden ook dat de volgende factoren deelnemers op een hoger risico op het ontwikkelen van perifere neuropathie kon zetten:

 • Gebruik van psychotrope middelen - Mensen met een voorgeschiedenis van opioïdengebruik / misbruik hadden meer kans om later perifere neuropathie te ontwikkelen.

 • Ziekte - Deelnemers bij wie de HIV-infectie tijdens het onderzoek ernstiger werd (tijd vanaf), hadden meer kans om perifere neuropathie te ontwikkelen.

 • Geslacht - Vrouwen ontwikkelen vaker perifere neuropathie dan mannen. Deze diagnose moet verder worden onderzocht, maar kan verband houden met biologische en genetische, hormonale of sociale en psychologische factoren, zoals het gebruik van psychoactieve middelen en uiteindelijk depressie.

Pijn, depressie en perifere neuropathie

persoon te denken over zelfmoord. Ik hoop dat ze niet deze beslissing onheilspellende nemen

Suïcidale gedachten komen mij vaak voor vanwege neuropathische pijn (zo verklaar ik Claudius)

De onderzoekers merkten op dat de mensen die getroffen zijn door de "kruising opioïde / depressie" getroffen door een verslechtering in de ontwikkeling van perifere neuropathie. Zij vermoeden dat de routes die door hersencellen communiceren met elkaar worden beïnvloed door verslaving (zie toelichting aan het eind van het voorwerp) en de "overlap van neurologische trajecten" die omgaan met de pijn.

Ze merkten op dat eerder onderzoek al had vastgesteld dat "ongeacht de onderliggende oorzaak / onderliggende pijn en depressie elkaar versterken." Ze wezen er ook op dat depressie de hersenen verandert en stimuli die normaal gesproken niet pijnlijk zijn, kunnen worden ervaren als pijn bij anderen. Depressieve mensen. Het is mogelijk dat bij mensen met een geschiedenis van verslaving of gebruik van psychotrope stoffen, het veranderen of vervormen van "hersenbanen" mensen kwetsbaarder maakt voor het pijnexperiment, vooral wanneer de hersenen signalen van zenuwen ontvangen en proberen te verwerken die daardoor niet goed werken. van perifere neuropathie.

De moderne tijd en perifere neuropathie
computer en erectus homo knielen voor hem
Is het alleen de Homo Erectus zou knielen in de voorkant van een computer? Of zijn we allemaal knielen voor hem?

De bevindingen van deze tijd zijn belangrijk, en onderstreepte perifere neuropathie gerelateerd aan risicofactoren zijn anders dan die van andere tijden.

Bijvoorbeeld, in het verleden, de hoge glycemische index en de loutere aanwezigheid van diabetes type 2 tussen HIV positieven fungeerde als co-factoren in de ontwikkeling van perifere neuropathie. In de onderhavige studie had geen verband met deze factoren vinden. Een van de redenen hiervoor is dat slechts een klein percentage patiënten last van diabetes type 2 (8%).

Bovendien, soms, het gebruik van "drugs d" was een belangrijke factor in de ontwikkeling van perifere neuropathie. Tegenwoordig echter, "Drug d" worden zelden gebruikt, en ook wanneer zij werden verwijderd door behandeling in de onderhavige studie, werd derhalve het gebruik niet gerelateerd aan de ontwikkeling van perifere neuropathie.

In het algemeen, drug en alcohol zijn belangrijke co-factoren voor de ontwikkeling van perifere neuropathie. Dit komt ten dele omdat alcohol giftig zenuwen kan zijn en omdat het put het lichaam voedingsstoffen (zoals vitamine B) die vereist zijn voor zenuwcellen. De onderzoekers vonden geen alcoholgebruik geassocieerd met perifere neuropathie in deze studie.

Toekomstig onderzoek naar analgesie en pijn gekoppeld aan perifere HIV-neuropathie

Perifere neuropathie kan lijden, invaliditeit en verminderde kwaliteit van leven veroorzaken leven. De onderzoekers verklaarden dat "neuropathische pijn [overweldigend] kan zijn in termen van ernst"; bovendien kan perifere neuropathie soms verdwijnen of in remissie gaan "spontaan of als behandeling en kan zelfs later terugkeren. ”Dit onderstreept het belang van het bestuderen van perifere neuropathie.

De onderzoekers wijzen erop dat toekomstige studies nodig zijn om strategieën te pakken om te helpen voorkomen dat het ontstaan ​​van perifere neuropathie, met name bij mensen met een hoog risico op deze complicatie, zoals mensen die opioïden of lijden aan een depressie te gebruiken.

Vertaald uit het Engels naar het Portugees van Brazilië met de steun van babylon technologie Claudio Souza en beoordeeld door de Geliefde M. *. M. in 02 / 04 / 2015 het origineel:

Voorspellers van HIV-gerelateerde perifere neuropathie in de moderne tijd

Mijn trieste visie

claudius(Let op de seropositieve Editor Web Site: Ik heb last van zeer ernstige perifere neuropathie en nooit gebruik van opioïden gemaakt in mijn leven en om eerlijk te zijn, nooit alcohol consumeren buiten de feestelijke dagen na het einde van de jaren en mijn jaarlijkse alcoholconsumptie wordt samengevat in twee flessen, halve pint type malzebier en in mijn geschiedenis, er effectief gebruik van marihuana (die ook wordt aanbevolen om de pijn van mensen met perifere neuropathie verlichten, alsmede de verlichting van pijn " terminale ziekte ', zoals de c6ncer) consequent totdat ik was een beetje meer 21 jaar en de eerste hebben gevoeld "schop in de buik" van mijn eerste dochter (dank Vivian), die mij heeft geleid tot een nieuwe staat van bewustzijn waar het vaderschap en drugsgebruik is onverenigbaar geworden. Maar zoals ik al zei, Ik heb last van perifere neuropathie en je ziet een soort dramatische oproep in de tekst Pijn bij patiënten HIV-positief is;

Alleen ik weet het

In het verre verleden nam ik echter DDI, de ironisch "Videx" genaamd, die zo dicht bij een "ENO Fruit Salt" -tablet lag dat het niet schitterde wanneer het in het water werd geplaatst en alles wat ik ermee kon doen was. kauw het tot ik het kon doorslikken, en ik verloor de tijden dat ik overgaf of lostte het op in water of sinaasappelsap; het grote probleem is dat om een ​​acceptabel serumniveau van dit 'medicijn' te kunnen genereren, het voor een goede biologische beschikbaarheid noodzakelijk was om een ​​uur voorafgaand en daaropvolgend snel te blijven zonder iets of water in te nemen, en alleen de duivel had een vorm van marteling kunnen verzinnen. groter dan deze! Bovendien lijd ik al vijftien jaar aan depressie, misschien zelfs langer, en dat kan zijn, en het spijt me heel erg om toe te geven dat dit een van de manieren is waarop perifere neuropathie in mij wordt geïmplanteerd (...)!

Deze vertaling kan alleen opnieuw worden gepubliceerd met de uitdrukkelijke toestemming van de vertaler.

Als u dit niet doet, kan dit leiden tot beschermende maatregelen

Informatie

Zenuw pijn en gevoelloosheid - Praktische gids voor HIV bijwerkingen van de medicijnen

Vraag het de experts: Perifere neuropathie - De positieve kant

-Sean R. Hosein

http://www.catie.ca/en/catienews/2015-03-31/predictors-hiv-related-peripheral-neuropathy-modern-era

REFERENTIES:

 1. Snider WD, Simpson DM, Nielsen S, et al. Neurologische complicaties van acquired immune deficiency syndrome: analyse van 50-patiënten. Annals of Neurology. 1983 Oct;14(4):403-18.
 2. Malvar J, Vaida F, CF Sanders, et al. Voorspellers van nieuw ontstaan ​​distale neuropathische pijn bij HIV-geïnfecteerde individuen in het tijdperk van antiretrovirale combinatietherapie.Pijn. 2015 Apr;156(4):731-9.
 3. Keltner JR, Fennema-Notestine C, Vaida F, et al. HIV-geassocieerde distale neuropathische pijn geassocieerd met kleinere algehele cerebrale corticale grijze stof.Journal of Neurovirology. 2014 Jun;20(3):209-18.
 4. Keltner JR, Vaida F, Ellis RJ, et al. Gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven "welbevinden" bij HIV distale neuropathische pijn wordt sterker geassocieerd met de ernst van de depressie dan met de intensiteit van de pijn. 2012 juli-aug; 53 (4): 380-6.
 5. Ellis RJ, Rosario D, Clifford DB, et al. Aanhoudend hoge prevalentie en klinische negatieve gevolgen van human immunodeficiency-virus geassocieerde sensorische neuropathie in het tijdperk van antiretrovirale combinatietherapie: Het Handvest Study. Archives of Neurology.2010 May;67(5):552-8.
 6. Kallianpur AR, Jia P, Ellis RJ, et al. Genetische variatie in het ijzermetabolisme is geassocieerd met neuropathische pijn en ernst van de pijn bij HIV-geïnfecteerde patiënten met antiretrovirale therapie. PLoS One. 2014 21 augustus; 9 (8): e103123.
 7. Badiee J, Moore DJ, Atkinson JH, et al. Levenslange zelfmoordgedachten en -pogingen komen vaak voor bij hiv-positieve personen. Journal of Affective Disorders. 2012 Feb;136(3):993-9.

Deze informatie werd verstrekt door CATIE (Canadees 에이즈 Behandeling van informatie-uitwisseling). Neem voor meer informatie contact op met CATIE op 1.800.263.1638 of info@catie.ca.

De aanleiding van het krediet moet worden weergegeven op elke online herpublicatie, met een link terug naar de oorspronkelijke pagina op de CATIE website:

Deze inhoud is oorspronkelijk gepubliceerd door CATIE, Canada's bron voor HIV en hepatitis C informatie.

Een beetje meer om te lezen

Eén persoon heeft al iets gezegd !!! En jij wordt buitengesloten!

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

%d Bloggers als volgt uit: