HIV-infectie en lage CD4-telling geassocieerd met arteriosclerose

Standaardafbeelding
cd4 cellen CD4 CD4> 500 sigaret Doenças Infecciosas HIV Wat is CD4 Eerste helft 2015 Roken Leven met HIV Gezond Leven

Infectie door HIV wordt geassocieerd met een verhoogd risico op verharding van de slagaders, aldus de onderzoekers in de online editie van hartDoenças Infecciosas. De Amerikaanse studie vergeleek de veranderingen in de dikte van de halsslagader en plaquevorming tussen HIV-positief en negatief bij zowel mannen als vrouwen met vergelijkbare demografische kenmerken en vergelijkbare cardiovasculaire risicofactoren.

Over het algemeen was HIV-infectie niet geassocieerd met veranderingen in de dikte van de halsslagader. Mensen met HIV hadden echter meer kans op nieuwe plaquevorming, zelfs wanneer ze viral load het is niet detecteerbaar.

"We hebben aangetoond dat vrouwen die met HIV zijn geïnfecteerd omdat mannen een 61% groter risico hadden op de vorming van nieuwe focale halsslagaderplaque gedurende zeven jaar in vergelijking met niet-geïnfecteerde controles", aldus de onderzoekers. “Het HIV-geassocieerde risico was hoger dan dat geassocieerd met roken. Anderzijds bleef het hoge risico bestaan ​​bij behandelde personen. ART [antiretrovirale therapie] - met aanhoudende hiv-virale onderdrukking, wat suggereert dat langdurige onderdrukking van circulerend hiv-RNA onder detecteerbare grenzen geen overmatige CVD [risico op cardiovasculaire aandoeningen] elimineert bij de behandeling van met hiv geïnfecteerde populatie. "

Gelukkig mensen met hiv waarvan de cel telt CD4 was boven 500 cellen / mm3, had een vergelijkbaar risico op nieuwe plaquevorming bij HIV-negatieve individuen.

Hart- en vaatziekten zijn tegenwoordig een belangrijke oorzaak van morbiditeit en mortaliteit bij mensen met hiv. Onderzoekers uit de Verenigde Staten wilden zien of HIV werd geassocieerd met de progressie van subklinische arteriosclerose - verharding van de slagaders - gedurende een follow-up van zeven jaar.

De onderzoekspopulatie bestond uit 1011 vrouwen (74% hiv-positief) die deelnamen aan het interdepartementale hiv-onderzoek bij vrouwen en ongeveer 811 mannen (65% hiv-positief) in het multicenter-onderzoek. 에이즈 Cohort-onderzoek. Ze hadden allemaal herhaalde echografie van de halsslagader - dikte en nieuwe plaquevorming - tussen 2003 en 2013. Twee Bloedsomloopderde van de vrouwen met hiv en driekwart van de mannen met hiv namen ART.

De veranderingen in de dikte van de halsslagader verschillen niet afhankelijk van de toestand van HIV-dragers bij mannen of vrouwen. Factoren geassocieerd met een verhoogde verdikking waren zwarte en Latijns-Amerikaanse etniciteit en het gebruik van crack / cocaïne. Gebruik van antihypertensiva was geassocieerd met een vermindering van de dikte van de halsslagader.

De prevalentie van arteriële plaques in de arteriosclerose steeg van 8 tot 15% bij vrouwen en 25 tot 34% van mannen tijdens de follow-upperiode. Over het algemeen was de kans groter dat mensen met HIV 61% nieuwe plaque-vorming zouden ervaren in vergelijking met HIV-negatieve individuen (OR = 1,61; IC95% 1,12 -2,32). Het verband tussen HIV-infectie en plaquevorming was aanwezig bij zowel mannen als vrouwen.

Huidig ​​roken verhoogde het risico op nieuwe plaque-opbouw in 42%. Andere risicofactoren waren een hoger totaal cholesterol en een verhoogde leeftijd.

Onderzoekers identificeerden 199-mensen met hiv die kunst gebruikten, met aanhoudende virale suppressie (16% van vrouwen met hiv, 29% mannen met hiv). Deze patiënten vertoonden een verhoogd risico op hervorming van plaque in vergelijking met de groep met HIV-negatieve patiënten (RAR = 1,77; IC95% 1,13 -2,77).

Blood Heart Health“Onze bevinding dat deelnemers die onderdrukt bleven met HIV nog steeds een verhoogd risico hadden op de vorming van nieuwe focale plaques, suggereert dat waakzaamheid met betrekking tot langdurige nadelige gevolgen voor de kunst gerechtvaardigd blijft voor alle HIV-geïnfecteerde personen. , ”Schrijf de auteurs.

De relatie tussen immuunstatus en plaquevorming werd vervolgens geanalyseerd.

Mensen die leven met HIV en een lijntelling hadden van CD4-cellen boven 500-cellen / mm3, hadden een vergelijkbaar risico op het opnieuw vormen van plaques voor HIV-negatieve controles. De situatie met een verhoogd risico op verdere vorming van tandplak werd waargenomen bij mensen met hiv die een celgetal onder CD4 200 cellen / mm3 gehad (RAR = 2,57; IC95 -1,48 4,46%).

Langere duur van de behandeling met proteaseremmer was een risicofactor voor de vorming van tandplak onder mensen met hiv (RAR = 1,12 per jaar cumulatief gebruik; IC 95%, 1,01 -1.25), maar niet vrouwen met HIV.

"Onze eerdere gegevens ondersteunen vroege ART vóór de 4-CD zal afnemen, wat HIV-geassocieerde cardiovasculaire risico's kan verminderen," concluderen de auteurs. "Een beter begrip van deze processen is nodig om zowel de ontwikkeling van HVZ te voorkomen of uit te stellen als strategieën om de behandelresultaten te verbeteren bij de groeiende en steeds oudere HIV-geïnfecteerde populatie."

Claudius el guapissimoVertaald uit het oorspronkelijke Engels in het Portugees van Brazilië van Claudio Santos de Souza

The Original in het Engels werd gepubliceerd 06 May 2015 door Michel Carter

Verwijzing

Hanna DB et al. HIV-infectie is geassocieerd met de progressie van subklinische carotide arteriosclerose. Clin infecting Dis, online bewerken, tot 2015

De onderstaande teksten kunnen u interesseren!

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

%d Bloggers als volgt uit: