Een onverwachte wending na het nemen van mijn eerste antiretrovirale

Jij bent binnen Inwijding => antiretrovirale => Een onverwachte wending na het nemen van mijn eerste antiretrovirale

Truvada (4)Mijn eerste pil ging gepaard met een werveling van emoties: woede, depressie, frustratie, geluk, ontkenning en verdriet. Ik heb in april de diagnose 2014 gesteld en alles is heel recent. Maar de maanden die volgden, namen me mee op een reis van zulke omvang dat er geen hoeveelheid ondersteuning, informatie of voorkennis zou zijn die me had kunnen voorbereiden! Ik werd ongeveer drie jaar seksueel misbruikt, de test die ik deed was besmet en gaf daarom een ​​fout-negatieve uitslag.

Ik herinner me dat ik in oktober van 2013 grote gezondheidsproblemen kreeg. Zij (de gezondheid) begon af te nemen ... Ik had meer dan 500-galstenen terwijl mijn gewicht viel. Sindsdien is mijn gezondheid in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. In de korte tijd van oktober van 2013 tot vandaag, had ik zeven operaties, zes procedures en nog veel meer medische afspraken die ik op 25-jaren graag zou willen hebben.

SalkToen mijn dokter vertelde me over mijn diagnose, ik herinner me een onmiddellijk gevoel van leegte. Was 10: 03 en ging aan het werk mijn week normaal en eigenlijk eindigde zonder iets anders te merken. Alles veranderde op zaterdagochtend. Ik stond op en keek naar de resultaten en de fles pillen die bij hem waren. Het idee dat, voordat dat, ik had nooit tabletten genomen, behalve voor niet-receptplichtige geneesmiddelen die worden beïnvloed me veel en nam een ​​lange tijd door te komen in mijn gedachten de behoefte die tabletten ...

Ik herinner me mij vertellen Ik hoefde niet te medicatie in te nemen als ik niet, maar ik wist diep van binnen Ik moest het doen. Zoals ik het voorrecht van het hebben van mijn familie om me heen om mij te steunen en ik was te beschaamd om mijn vrienden te vertellen, was ik geconfronteerd met het monster van de strijd helemaal alleen.

Wat leek op uren die de medicijnwikkelingen in mijn handen hadden, passeerde terwijl ik langzaam met mezelf debatteerde over wat de kant van de medaille zou zijn en ik verloor ... Mijn leven viel langzaam onder me en ik had niets dat ik kon doe mee.

Waarom ik? Dit is de vraag bijna onvermijdelijk
Waarom ik? Dit is de vraag bijna onvermijdelijk

"Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?"

Het was het enige waar ik me verschillende keren over zou kunnen afvragen. Ik belde mijn dokter en vertelde hem dat ik problemen had met het innemen van de pillen. Hij verzekerde me dat het allemaal normaal zou zijn en dat mijn aantallen (viral load en CD4) niet de beste waren vanwege de jaren dat ik niet op de hoogte was van mijn serologie en zonder medicatie te ontvangen - dus mijn lichaam heeft geweldig werk verricht om te herstellen voor te doen (mijn virale lading was 101.500 en ik had een telling CD4 van 51). Ik worstelde echter met galsteen, acute appendicitis, tonsillitis, HPV (humaan papillomavirus), hiatale hernia, gastritis, depressie en candidiasis in de mond.

Romeinse cijfers klok digitaal gegenereerdeVoordat ik mijn eerste antiretrovirale pil nam, dacht ik dat dit alleen maar het onvermijdelijke zou vertragen. Na urenlang vechten, kreeg ik mijn medicijn. Ik werd tweemaal per dag voorgeschreven (Isentress, raltegravir) en Truvada(Tenofovir / FTC) eenmaal per dag. In het eerste uur na het nemen voelde ze normaal dan dingen zijn veranderd. En ik voelde een enorme pijn in mijn maag, vergezeld van misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, hallucinaties en het verlies van mijn korte termijn geheugen. Ik herinner me wakker op de badkamervloer, in een poging om mijn gezicht te wassen met water, dat nooit een kans om te voltooien kreeg.

Veel gebreken later besefte ik dat ik dit niet alleen aankon. Ik belde mijn familie en vroeg vrienden om me aan te moedigen, en ik zou in staat zijn om dat te doen. Halverwege het weekend kan mijn arts iets voorschrijven om te helpen met de bijwerkingen. Helaas had mijn lichaam vanwege het aantal operaties dat ik had nooit de kans gehad om te herstellen of genoeg kracht te krijgen om met iets om te gaan. Al snel verloor ik mijn baan, ik moest stoppen met school en ik was altijd in het ziekenhuis. Zes maanden later, en ik ben nog steeds aan het worstelen met de bijwerkingen van mijn remedies, maar altijd de uittreksels van andere getuigenissen in de De Body Ik kreeg te horen dat op een dag niet zo moeilijk zou zijn.

Mijn wens is dat ik een van de gelukkigen zou moeten zijn die geen bijwerkingen hebben; maar wat ons niet doodt, versterkt ons. Voor degenen die problemen hebben met de remedies, zeg ik dat je denkt dat dit een intiem gevecht is! Geef niet op. Geef niet toe. Ik kan vooruit blijven kijken met hoop in de ogen en weten dat alles beter zal worden, beter zal worden!

Door John Poole
De TheBody.com

Van november 10 2014

Wat was je eerste antiretrovirale pil? Als het AZT of Atripla, willen wij u om uw verhaal te vertellen! Schrijf jouw verhaal (tussen 200 en 1.000 woorden, dan kunt u en stuur het naar soropositivowebsite@gmail.com en wij plaatsen als u ons toestemming om deze

Geef je mening over deze tekst

helpende hand

Advertenties

Verwante publicaties

het laden