27.7 C
São Paulo
5, december, 2019

Wat is CD4 en CD4-molecuul en waarvoor zijn CD4-tests?

CD4
Dit is een witte cel uit de leukocytenreeks. Het is niet de weergave van een CD4-cel. Wat ik wil vaststellen, met dit beeld is het simpele en eenvoudige feit dat NIEMAND het kan wagen om AIDS te diagnosticeren op basis van het aantal series ***** LEUCOCYTS **** CATSO

Wat is CD Cell en CD4 Molecule?

Dit is, zou ik zeggen, de kwestie van een miljoen pond sterling!

Omdat het de naam is van de CD4-cellen, de cellen die het CD4-molecuul tot expressie brengen, onmisbaar voor de HIV-infectie

Wat is CD4 en waarvoor zijn CD4-tests? En wat is een CD4-molecuul

CD4 is een molecule die tot expressie wordt gebracht op het oppervlak van sommige T-cellen, macrofagen, monocyten en de dendritische cel. Het is een monomeer 59k-glycoproteïne dat vier immunoglobuline-achtige domeinen bevat. (Wikipedia - CD4)

CD4-cellen zijn een soort lymfocyten (witte bloedcellen).

Ze vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

CD4-cellen worden soms aangeduid als T-cellen. Er zijn twee hoofdtypen T-cellen. T-4 cellen, ook wel CD4 genoemd, zijn 'Hulpcellen".

Ze leidden de aanval op infecties. T-8 (CD8-cellen) zijn "suppressorcellen" van de immuunrespons. CD8-cellen kunnen ook "moordenaars" zijn die kankercellen doden en cellen die zijn geïnfecteerd met virussen.

Het is belangrijk op te merken dat dit een algemene en foute twijfel of zelfdefinitie is:

Bloedwaarden, zelfs met "leukocyten druppels", dienen niet als tekenen van immunodeficiëntie.

Deze cellen zoeken naar en karakteriseren andere cellen en infectieuze agentia voor specifieke eiwitten op het celoppervlak.

Een T-4-cel is een T-cel met CD4-moleculen op het oppervlak. Dit type T-cel wordt ook een "positieve cel", CD4 of CD4-cel genoemd.

Waarom zijn de cellen CD4 BELANGRIJK bij HIV-infectie?

HIV infecteert vaak CD4-cellen. Het virus wordt een deel van de cellen en wanneer het zich vermenigvuldigt om een ​​infectie te bestrijden, maken ze meer kopieën van HIV.

Wanneer iemand met HIV is geïnfecteerd maar nog niet met de behandeling is begonnen, neemt het aantal CD4-cellen af. Dit is een teken dat het immuunsysteem wordt verzwakt. Hoe lager het aantal CD4-cellen, hoe groter de kans dat deze persoon ziek wordt.

Er zijn miljoenen verschillende families van CD4-cellen. Elke familie is ontworpen om een ​​bepaald type kiem te bestrijden. Wanneer HIV het aantal CD4-cellen verlaagt, kunnen sommige van deze families worden uitgeroeid. Je kunt het vermogen verliezen om ziektekiemen te bestrijden waarvan de families zijn ontworpen. Als dit gebeurt, kunt u een opportunistische infectie (Zie Fact Sheet 500).

WAT IS EEN CD4 TEST?

Er wordt een klein bloedmonster genomen. Bloed wordt getest op tellingen van verschillende celtypen. CD4-cellen worden niet direct geteld. In plaats daarvan doet het lab een berekening op basis van de totale hoeveelheid witte bloedcellen en het aandeel cellen dat CD4 is. Daarom is het aantal CD4 niet correct.

De huidige behandeling (zie Fact sheet 404) suggereert monitoring van CD4 door elke 3 te testen op 6 maanden bij het starten van antiretrovirale therapie (ART, zie Fact sheet 403). Omdat de behandeling de niveaus van CD4 tot hoge niveaus verhoogt, moet de test elke 6 tot 12 maanden worden uitgevoerd.

Wat zijn de factoren die van invloed CD4 cel tellen?

De waarde van CD4-cellen varieert rond batches. Tijd van de dag, vermoeidheid en stress kunnen de testresultaten beïnvloeden. Het is het beste om voor elke celtest het bloed op hetzelfde tijdstip van de dag te laten afnemenpay 937884 CD4 en om hetzelfde laboratorium te gebruiken.
Infecties kunnen een grote invloed hebben op het aantal CD4-cellen. Wanneer uw lichaam een ​​infectie bestrijdt, stijgt het aantal witte bloedcellen (lymfocyten). En de celaantallen van CD4 en CD8 gaan te hoog op. Vaccinatie kan dezelfde effecten veroorzaken. Controleer uw CD4-cellen pas een paar weken nadat u hersteld bent van een infectie of bent ingeënt.

Hoe worden de resultaten van de CD4-test gerapporteerd?

Tests van CD4-cellen worden meestal gerapporteerd als het aantal cellen in een kubieke millimeter bloed of mm3. Normale tellingen zijn meestal tussen 500 en 1600.

Omdat het aantal CD4-cellen zo variabel is, kijken sommige zorgverleners liever naar het percentage CD4-cellen. Als uw test 4% CD = 34% rapporteert, betekent dit dat 34% van uw lymfocyten CD4-cellen waren. Dit percentage is stabieler dan het aantal CD4-cellen.

Een telling van CD4 onder 200 duidt op ernstige schade aan het immuunsysteem. Het is een teken van AIDS bij mensen met een HIV-infectie. Hoewel het percentage CD4 een betere voorspeller is van de progressie van HIV-ziekte dan het aantal CD4, wordt het aantal CDXUMUMX gebruikt om te beslissen wanneer de behandeling moet worden gestart.

De dokter die de gevreesde situatie van angst opwekte, herinnert me aan iets dat, wie meer dan 35-jaren heeft, zeker weet wat het is:

CD4 is een type lymfocyten

Het normale bereik ligt ergens tussen 30% en 60%. Verschillende laboratoria gebruiken verschillende bereiken. Er zijn geen richtlijnen voor de behandeling van beslissingen op basis van percentages van CD4. Een percentage van CD4 onder 14 is echter een definitie van AIDS.

Wat betekenen de cijfers betekenen?

Het aantal CD4-cellen is een belangrijke maatstaf voor de gezondheid van het immuunsysteem. Hoe lager de telling, hoe groter de schade veroorzaakt door HIV. Wie minder dan 200 CD4 cellen of een lager percentage aan 14% heeft, wordt beschouwd als een patiënt van AIDS volgens de USA for Disease Control Centers en ook het Nationaal SOA / AIDS en virale hepatitis het ministerie van Volksgezondheid.

CD4-tellingen worden gebruikt in combinatie met virale lading om in te schatten hoe lang iemand gezond zal blijven. zien Fact sheet 125 voor meer informatie over de virale belastingtest.

CD4-tellingen worden ook gebruikt om aan te geven wanneer bepaalde soorten medicamenteuze behandeling moet worden gestart:

Wanneer moet het medicijn worden gestart om opportunistische infecties te voorkomen:

De meeste zorgverleners schrijven medicijnen voor om opportunistische infecties te voorkomen op de volgende niveaus van CD4:
Minder dan 200: Pneumocystis pneumonie (PCP, zie Fact sheet 515)
Minder dan 100: toxoplasmose (zie Fact sheet 517) en cryptokokkose (zie Fact sheet 503)
Minder dan 50: Mycobacterium avium complex (MAC, zie Fact sheet 514)

Monitoring van de behandeling succes:

Com o sucesso da TARV, contagens de CD4 ás vezes podem subir rapidamente. Outras vezes eles podem subir lentamente. Se a contagem de CD4 é baixa quando a TARV é iniciado, as contagens de CD4 podem não recuperar para os níveis normais. {Nota do Tradutor, para não mencionar a mim, cito Beatriz Pacheco e Beto Volpe, cujos históricos clínicos, se lidos por um médico desavisado, poderia, em determinado momento dizer que “estas pessoas estão mortas” a verdade é que eles esbanjam, dão, vendem, alugam e esbanjam saúde com o sucesso de seus tratamentos que, na época do seus respectivos inícios, não eram “lá muito promissores”], Além disso, se contagens de CD4 cair enquanto você está em TARV, pode ser que esteja ocorrendo falência terapêutica e uma das razões disso pode dever-se a impontualidade na aplicação dos medicamentos; mantenha sua adesão ao tratamento de forma espartana. Maiores contagens de CD4 são melhores. No entanto, uma contagem normal de CD4 não garante um sistema imune normal.

Monitoramento contínuo

A diretriz atual de tratamento (disponível em http://aidsinfo.nih.gov/guidelines) sugere que se um paciente mantém a carga viral indetectável, a contagem de CD4 pode ser feito uma vez por ano ou mesmo com menos frequência.

DA DOENÇA E DA MORTE Não relacionados à AIDS

Agora que as pessoas com AIDS vivem mais, há mais investigação sobre outras causas de doença e morte. Estas são as causas de morte não relacionadas à AIDS, que incluem doença hepática, câncer não relacionado à AIDS, e doenças cardíaca. Globalmente, estas mortes estão a diminuir. No entanto, a investigação mostra uma clara ligação entre a baixa contagem de CD4 e o risco de morte.

Linha Inferior

Porque eles são como um importante indicador da força do sistema imune, uma folha informativa de orientações de tratamento nos EUA sugere que a contagem de CD4 deve ser monitorada a cada seis a doze meses para pessoas cuja TARV tem funcionado de forma a manter um elevado nível de células CD4.

Nota do editor: Na minha última passagem pela Casa da AIDS, minha Médica (Com “M” assim, capital) passou-me instruções similares e, embora eu tenha saído um pouco contrariado com o governo, tive a certeza que Ângela não faria isso nem sob forte coerção e aceitei pacificamente. Editando o texto, agora, vejo que eu estava certo quanto às minhas considerações pela pessoa que estudou e tem dedicado seus dias para manter a mim e a mais ou menos outros quatrocentos pacientes vivos e saudáveis

Traduzido e editado por Claudio Souza do original em Fact Sheet 124 CD4 Cell Tests em 06 de Abril de 2016 Revisado por Mara Macedo

Para Ajudar com R$ 10,00
Para Ajudar com R$ 20,00
Para Ajudar com R$ 50,00
Para Ajudar com R$100.00
Gerelateerde artikelen die u misschien leuk vindt om te lezen

8 Het lijkt erop dat hier een debat begint! toetreden

Fernando 20/12/2017 at 16:17:33

Ik ging naar de dokter hj, en het resultaat voor de tweede keer was DETECTABLE, ze vroeg opnieuw tests van viral load en CD4. Maar ik maak onregelmatig gebruik van cocaïne. Zou dit de resultaten kunnen beïnvloeden?

En hier hebben we dit antwoord
Cláudio Souza's Soropositivo.Org 22/12/2017 at 09:21:58

Welk examen?

En hier hebben we dit antwoord
Claudio Santos 27/08/2017 at 18:52:23

Miriam, je hebt reden om ongerust te zijn, en dat maakt mij ook zorgen.
Het is een feit dat u een ernstige immunodeficiëntie heeft en ik vraag of de behandelende arts is binnengekomen met ten minste één breed-spectrum antibioticum zoals chemoprofylaxe.
Als hij / zij het niet mogelijk heeft gemaakt voor de persoon om dit te lezen en me nieuws te geven. dank u wel

En hier hebben we dit antwoord
1 2

Hi! Wil je er wat over nadenken? Nee? Ok! Overweeg dit onderwerp te beoordelen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

%d Bloggers als volgt uit: