Viral Load HIV-infectie Immuun venster Wat is CD4

Lage virale lading verhoogt het risico op aids

Lage virale belasting van HIV verhoogt het risico van ziekte Progressie tot AIDS en het grootste risico op comorbiditeit?

Hiv-positieve mensen met lage virale ladingen, maar detecteerbaar in het bereik van 50 tot 500 of zelfs 1000 kopieën / ml, kunnen een hoog risico blijven houden op AIDS-gerelateerde gebeurtenissen, maar hun kansen om te lijden aan ernstige niet-AIDS-evenementen, waaronder hart-, lever- en nieraandoeningen, lijken niet te stijgen, zo blijkt uit twee Italiaanse onderzoeken die gepresenteerd zijn tijdens de XV European AIDS Conference in Barcelona.

HIV
\ Grafische weergave van HIV in 3D

Het is bekend dat een effectieve combinatie van antiretrovirale therapie (ART / cocktail), die HIV-replicatie onderdrukt, vermindert de progressie van de ziekte drastisch en verbetert de levensduur van de persoon met HIV. Recente bevindingen van de Great Start Study Zij toonden aan dat mensen die een behandeling snel na de diagnose hadden een lager risico op het ontwikkelen van AIDS-gerelateerde ziekten en gebeurtenissen die niets met aids, evenals het optreden van overlijden in vergelijking met degenen die tot hun célulasT CD4 telt wachtte beginnen vallen op de oude "Standaardniveau" van 350 T-cellen CD4 per milliliter bloed.

Een klein deel van de mensen met HIV heeft een lage maar aantoonbare virale lading aanhoudend ondanks het feit dat de behandeling en de effecten van lage viremie niet volledig worden begrepen. Zelfs een laag stroomniveau van virale replicatie kan leiden tot verhoogde immuunactivatie en ontsteking, die kunnen bijdragen aan niet-AIDS-gerelateerde comorbiditeiten, zoals hartziekten, kanker en stolsels die beroerte en longembolie kan veroorzaken. In grote observationele studies is echter nog niet eerder het verband waargenomen tussen lage viremie en een verhoogd risico op AIDS en niet-AIDS-gerelateerde ziekten of sterfgevallen.

Andrea Antinori en collega-onderzoekers, met de ICONA Foundation, voerde een cohort studie die een geschatte 3 maanden incidentie van AIDS-gerelateerde gebeurtenissen, ernstige gebeurtenissen die niets met AIDS of het optreden van sterfgevallen onder mensen met lage niveaus van viremie vertoonden vergeleken met die met virale ladingen onder 50 kopieën / ml (niet detecteerbaar).

3D geproduceerde illustratie van HIV-Aids-virus cellen voor de medische wetenschap achtergrond
3D geproduceerde illustratie van HIV-Aids-virus cellen voor de medische wetenschap achtergrond

De analyse omvatte 7277 deelnemers ICONA Italiaanse cohort die minstens 1 persoon / jaar follow-up met een viral load in 0 bereik om kopieën 1000 hadden / ml, ten minste 6 maanden na het begin van een combinatie van antiretrovirale geneesmiddelen eerste lijn. Driekwart waren mannen, meestal wit, gemiddelde leeftijd van 37 jaar 18% was co-infectie met hepatitis C. De gemiddelde CD4 telling aan het begin van HAART was ongeveer 300 cellen / mm3 en 13% was gediagnosticeerd met AIDS. De meest voorkomende schema van antiretrovirale therapie was dat Sustiva (Efavirenz) met tenofovir / emtricitabine (Truvada, ook gebruikt in PrEP) combineert, maar een verscheidenheid aan andere drugs werd ook gebruikt.

De deelnemende onderzoekers werden geclassificeerd in 4-groepen, afhankelijk van het aantal virale ladingen zes maanden na de start van ART:

  • 0-50 kopieert / ml (n = 3919);
  • 51-200 kopieert / ml (n = 1811);
  • 201-500 kopieert / ml (n = 1117);
  • 500-1000 kopieert / ml (n = 430).

Zij vergeleken twee resultaten van de effectiviteit van de behandeling van de viral load groepen: aids of overlijden door welke oorzaak, en niet-AIDS gebeurtenissen ernstig volgens de definitie.

Resultados:
  • 204-gebeurtenissen met betrekking tot AIDS of sterfgevallen vonden plaats tijdens 28,429-mensen / follow-upjaar.
  • events incidentie gerelateerd aan AIDS of dood waren 0,52, 1,25, 1,91 en 1,06 om mensen / jaar voor deelnemers met een virale lading van 100-0, 50-51, 200-201 en 500-500 kopieën / ml 1000 , respectievelijk.
  • De aangepaste risico op aids of de dood-gerelateerde gebeurtenissen was 1,74 (74%), 2,30 (meer dan het dubbele van het risico, 130%) en 1,30 (verhoogde 30%) voor mensen met een 51-200, 201-500, en 500 1000-kopieën / ml, vergeleken met die 0 50-kopieën / ml. Deze verschillen waren statistisch significant voor 51-200 en 201-500 groepen, maar niet groeperen-500 1000.
  • 438 ernstige niet aan AIDS gerelateerde gebeurtenissen, of sterfgevallen, deden zich voor tijdens de follow-up.
  • Incidentiecijfers van ernstige niet-AIDS of overlijdensgebeurtenissen waren 1,46, 1,77, 1,69 en 2,56 voor hun respectieve virale ladingsgroepen.
  • De aangepaste risico van ernstige gebeurtenissen die niets met aids of overlijden was 1,09 (weinig verandering - 9%), 1,00 (verschil), en 1,54 (verhoogde 54%) voor mensen met een 51-200, 201-500 en 500 -1000 kopieën / ml, waarvan geen statistisch significant.
"De lage virale lading in het traject van 51 500 kopieën / ml cubic bloed werd geassocieerd met een onafhankelijke risico op een nieuwe diagnose van AIDS die zou maal hoger dan waargenomen bij viral load aanwezigheid verwijderd 2,3 "De onderzoekers concludeerden. "Aan de andere kant leek het lage niveau van viremie een hoger risico te voorspellen op ernstige niet aan AIDS gerelateerde gebeurtenissen". [Noot van de vertaler: Ik hield deze uitdrukking in het vet letterlijk hetzelfde als het origineel, maar ik ben geen wetenschapper, het leek me meer als een 'raden' is dan een wetenschappelijke conclusie. Het origineel is als volgt:"Omgekeerd, low-level viremie leek een verhoogd risico op ernstige niet-AIDS gebeurtenissen te voorspellen."

In deze studie werd echter opgemerkt dat de classificatie van virale belasting in categorieën gebaseerd was op de huidige virale ladingsniveaus en niet in aanmerking genomen kon worden voor langdurige perioden van lage virale replicatie. Incidentele virale bliepjes zijn niet ongebruikelijk tijdens de behandeling, maar aanhoudende viremie is een groot probleem. Ze zeiden ook dat de korte follow-up periode, 3 maanden, mogelijk de effecten van deze langdurige aandoening ten aanzien van mogelijke klinische uitkomsten heeft onderschat.

Deze resultaten, voegde hij eraan toe, "kunnen nuttig zijn bij het plannen van analyses die zijn ontworpen om therapeutische faaldrempels die geldig zijn voor klinische doeleinden beter te definiëren en mogelijk om behandelingsstrategieën gedetailleerd en van geval tot geval te verbeteren."

Cardiovasculaire gebeurtenissen

In de tweede studie, Silvia Costarelli het ziekenhuis San Gerardo in Monza en collega's met de Italiaanse MASTER cohort studie onderzocht het verband tussen lage persistente viremie (HIV RNA tussen 50 en 400 kopieën / ml) en een verhoogd risico op gebeurtenissen met betrekking tot ziekten hart- en vaatziekten.

Deze analyse omvatte 4393 mensen viral load onder 50 kopieën / ml bereikt (NT - ondetecteerbaar - in Brazilië viral load tests zijn gevoelig voor een nog lager niveau 40 RNA kopieën per kubieke milliliter bloed) binnen 6 maanden na de start van ART tenminste. Over 70% waren mannen, de meerderheid waren Italianen en de gemiddelde leeftijd van de proefpersonen aan het begin van ongeveer 40 jaar. Ze hadden relatief gevorderde HIV-ziekte, met een mediane CD4 aftellen 300 cellen / mm3. Het onderliggende cardiovasculaire risico was over het algemeen laag, met slechts ongeveer 1%, met eerdere cardiovasculaire gebeurtenissen.

Een meerderheid van de patiënten 3576 en onderhouden volledige virale suppressie echter ervaren behandelingsmislukking 574 met virale rebound> 400 kopieën / ml en 243 had een lage persistente viremie bij twee opeenvolgende metingen.

scheuren

Observatie van Soropositivo.Org Editor: In wat volgt hieronder is een verslag van 93 sterfgevallen van mensen met een virale suppressie in volle gang. Er is echter geen melding van CD4 T-cellen van elk van deze patiënten zelfs niet verwijzen naar de gemiddelde tellingen van T-cellen CD4. Ik maak deze opmerking, want ik volgen via Whats App toepassing, het geven van morele steun (een vriendelijk gesprek, een uitwisseling van informatie, en wordt beschouwd, op zijn minst met betrekking tot deze site en de mensen die deze site bezoeken, op zoek naar kennis en hoop een gebrek aan menselijkheid in niet vermelden van dit feit, is het niet onmogelijk dat een aantal van deze patiënten waren met een CD4 telling, die waren aan het optreden van een opportunistische ziekte die, in dit verband zou de werkelijke oorzaak van het verlies was voorzien een mensenleven, kan psychologisch kwellen de mensen die in contact komen met deze tekst komen zijn precies deze langzaam en geleidelijk virale suppressie proces.

Tijdens de follow-up waren er 45-cardiovasculaire gebeurtenissen, 57-evenementen gerelateerd aan AIDS en 93-sterfgevallen onder mensen met aanhoudende virale suppressie: 18, 53 en 37, respectievelijk bij mensen met virale rebound en 6, 5 en 4 bij mensen met weinig persistente viremie.

De onderzoekers overwogen twee samengestelde resultaten: eerste cardiovasculaire gebeurtenis, gebeurtenis gerelateerd aan AIDS of overlijden en eerste cardiovasculaire gebeurtenis of overlijden, het negeren van AIDS.

Voor de eerste uitkomst waren de incidentie-aanpassingen respectievelijk 11,7, 21,6 en 9,3 per 1000 persoon / jaar; voor mensen met volledige virale onderdrukking, virale rebound en aanhoudende lage viremie. Voor de tweede uitkomst waren de incidentiecijfers respectievelijk 8,6, 11,6 en 9,0. Dat wil zeggen, het risico op bijwerkingen was ongeveer 2 keer groter voor mensen met virale rebound wanneer AIDS werd overwogen, maar niet wanneer alleen naar cardiovasculaire gebeurtenissen of sterfgevallen wordt gekeken.

In een multivariate analyse, patiënten met virale rebound significant hoger risico op het eerste en het tweede preparaat voor mensen met aanhoudende virale suppressie (HR 2,15 en 1,5, respectievelijk). De persistentie van lage viremie was echter niet geassocieerd met significant verschillende risicopercentages.

"Onze resultaten suggereren dat het lage niveau van persistente viremie geen invloed heeft op hart- en vaatziekten", concluderen de onderzoekers. "Bovendien, in onze setting, was de persistentie van lage viremie nog steeds niet significant in staat om het ontstaan ​​van een AIDS of overlijden te beïnvloeden..

Samengevat, de incidentie van cardiovasculaire gebeurtenissen, AIDS en de dood waren vergelijkbaar met die van een continue virale suppressie en mensen met een aanhoudend lage niveau viremie MASTER studie, wat suggereert dat de low-level viral load het risico niet verhogen gerelateerde evenementen of niet. Dit is in strijd met de resultaten van ICONA, dat een hoger risico op AIDS vertoonde bij mensen met een lage maar waarneembare virale last.

Geschreven door Liz Highleyman

op HIVAndHepatites.com

Vertaald door Claudio Souza Origineel in het Engels Heeft Low-level viral load Verhoog het risico van ziekteprogressie en Comorbidities?

Beoordeeld door Bob Volpe (Tantus Nominum paar nullum Elogium)

Referências

An Antinori, UM Cozzi Lepri, Ammassari, et al. Een laag niveau van viremie (LLV) variërend van 50 tot 500 kopieën / ml is geassocieerd met een verhoogd risico op AIDS-evenementen in de Icona cohort Foundation. XV Europese AIDS-conferentie. Barcelona, ​​21-24 oktober, 2015. PS4 / 2 samenvatting.

S Costarelli, D Bernasconi, G. Lapadula, et al. De persistentie van lage virussen op viremie en cardiovasculair risico. XV Europese AIDS-conferentie. Barcelona, ​​21-24 oktober, 2015. Abstract12 / 10 PE.

Als je moet praten en me of Beto Volpe niet kunt vinden, is dit een veel evenwichtiger optie, Beto, je kunt ook je bericht sturen. Misschien kan ik er even over doen. Ik controleer de berichten om 20 uur, kort daarna, eigenlijk om 00 uur.
Het wordt voor mij, dit hele gedoe, steeds moeilijker om te typen.
En ik heb uiteindelijk een interval nodig tussen de ene alinea en de andere.

Maar wees zeker van één ding dat ik heb geleerd:

Tijd en geduld lossen zo ongeveer alles op!
----------------------------Privacy Wanneer u dit bericht verzendt, houdt dit in dat u ons privacy- en gegevensbeheerbeleid hebt gelezen en geaccepteerd [/ acceptatie]

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Eén persoon heeft al iets gezegd !!! En jij wordt buitengesloten!

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

Moet je chatten? Ik probeer hier te zijn op het moment dat ik het liet zien. Als ik niet antwoord, was het omdat ik het niet kon doen. Eén ding weet je zeker. Ik beantwoord ALTIJD antwoord
%d Bloggers als volgt uit: