Dolutegravir Het niet prep PREP

Een bijna zeker of PrEP defecten als gevolg van resistentie is onlangs gemeld in het jaar 2016

Een casusrapport van een man in Toronto die geïnfecteerd was met een multiresistente HIV-stam, ondanks duidelijke grote therapietrouw, in overeenstemming met PrEP, was Conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties (CROI 2016) in Boston vandaag.

Dr. David Knox, een arts aan de Toronto Maple Leaf Clinic, zei dat de patiënt een homoseksuele man van ongeveer 43 jaar oud was, een man die twee jaar geleden PrEP had ondergaan. Hij had een HIV-positieve partner die een niet-detecteerbare virale lading had

Hij was een regelmatige luisteraar op de polikliniek en testte gemiddeld om de drie maanden op hiv. Er werd hem gesuggereerd om te beginnen PrEP met Truvada in april 2013 en hij leek er een goede trouw aan te hebben, afhankelijk van de frequentie van naar de apotheek gaan om de levering van antiretrovirale geneesmiddelen aan PrEP te krijgen.

Twee jaar later in april van 2015 begon hij symptomen te krijgen na een periode van blootstelling aan HIV met meerdere partners. De symptomen waren geen klassieke HIV-seroconversiesymptomen, maar betroffen een koortsepentiode met buikpijn die intens genoeg was om naar het ziekenhuis te gaan voor een consult, waarbij een lezing een ontsteking van de dikke darm liet zien.

Gedurende die tijd onderging hij zijn reguliere HIV-test die liet zien dat hij een HIV-infectie had, met de hulp van een negatieve HIV-antilichaamtest, maar een positieve test voor het HIV-p24-antigeen, wat eerder te zien was. De virale lading drie dagen later was 28.000-kopieën / ml - vrij laag voor acute HIV-infectie en suggestief dat het PrEP de virale replicatie had "afgestompt" zonder de infectie te stoppen, of dat het virus zeer resistent was tegen de geneesmiddelen en repliceerde zwakjes.

De patiënt verklaarde peremptorily dat hij uitstekende aanhankelijkheid aan PrEP handhaafde zodat Dr. Knox heeft gevraagd dat hij nu een geval van echte mislukking in PrEP zou kunnen zien, verdere tests opdracht gaf. Een resistentietest werd uitgevoerd voor alle klassen van antiretrovirale geneesmiddelen voor de viruspatiënt van een specimen dat een week na hun HIV-diagnose werd verzameld.

De patiënt werd behandeld in een definitiecentrum voor de volksgezondheid met weinig financiële middelen en zijn oude bloedmonsters waren niet bewaard. Er was dus geen directe manier om te bewijzen dat hij medicijnniveaus had die verenigbaar waren met hoge therapietrouw rond de tijd van blootstelling aan HIV. Er was echter een indirecte manier om het probleem te beoordelen. Dr Knox analyseerde een test genaamd het lokale 'gedroogde bloed' (DBS) van de patiënt 20 dagen nadat hij de diagnose had gekregen. Het testpunt van een DBS is dat medicijnniveaus worden gemeten in rode bloedcellen, in plaats van in witte bloedcellen die HIV infecteert, of in bloedplasma. De toename van het medicijnniveau is veel langzamer in rode bloedcellen, het duurt 17 dagen om de helft van de steady-state niveaus te bereiken en een volledige acht weken om het volledig verzadigde steady-state medicijn te bereiken. Geneesmiddelniveaus zijn ook regelmatig gestegen en zijn op de korte termijn minder gevoelig voor ups en downs. De medicijnniveaus bij de DBS-patiënt waren effectief 47% hoger dan de gemiddelde waarde, wat duidt op consistente PrEP-naleving gedurende het grootste deel van de periode die betrekking had op zijn blootstelling aan HIV. Als hij het medicijn sinds zijn diagnose had ingenomen, zouden de medicijnniveaus slechts 47% van het gemiddelde steady-state niveau zijn of 31% van zijn werkelijke niveau bij deze patiënt.

Dit is een indirecte manier om de medicijnniveaus te meten. Aangezien het begin van de symptomen vier weken vóór de diagnose van de HIV-infectie bij de patiënt optrad en de test met het droge bloed drie weken daarna werd uitgevoerd en de risicoperiode van de patiënt twee weken eerder begon van het begin van de symptomen, waardoor er negen weken overblijven voordat het medicijn zich heeft opgehoopt; deze test sluit niet volledig de mogelijkheid uit dat hij zich van PrEP had losgemaakt op het moment dat hij een risico nam en dat PrEP hem had gevraagd om opnieuw te beginnen. De patiënt benadrukt echter dat dit niet het geval is.

Voordat de patiënt de diagnose HIV + kreeg, werd de test met droog bloed gedurende drie opeenvolgende weken verzameld en de risicoperiode volgens de patiënt begon twee weken vóór de diagnose.

Hieruit bleek dat hoge niveaus van tenofovir en emtricitabine zo hoog waren dat ze boven de kwantificeringslimiet van de test kwamen. Dit was echter geen langetermijntest en medicijnniveaus en opnieuw kan de mogelijkheid niet volledig worden uitgesloten dat hij rond de tijd dat hij werd blootgesteld aan hiv zijn therapietrouw had verloren.

Resistentietesten toonden aan dat de HIV-patiënt geen significante resistentie had tegen de klasse van antiretrovirale geneesmiddelen die bekend staan ​​als proteaseremmers. Hij had een mutatie van resistentie tegen de eerste generatie NNRTI nevirapine-geneesmiddelen en volledige resistentie tegen emtricitabine. Hij had ook grote weerstand tegen NRTI eerste generatie geneesmiddelen, zoals zidovudine (AZT) en stavudine (d4T) en deze mutaties ook verlenen enige weerstand aan tenofovir. Het beschikt echter niet over de oproep tot K65R die high-level resistentie tegen tenofovir en werd geschat dat het patroon van de mutatie en weerstand alleen had geeft 1,3 keer weerstand tegen tenofovir, wat betekent dat de drug niveaus 30% hoger dan nodig want resistente virussen zouden niet voldoende moeten zijn om infectie te voorkomen - en het had veel hogere niveaus van geneesmiddel aanwezig in de testen. Resistentie is echter een complex proces en sommige combinaties van mutaties kunnen de hogere niveaus van resistentie katalyseren die ze alleen zullen produceren.

Er zijn geen relevante feiten voor het schijnbare falen van PrEP, maar voor de verspreiding van geneesmiddelresistentie was het feit dat deze patiënt ook twee mutaties van resistentie tegen geneesmiddelintegrase-remmer en geneesmiddelresistentie elvitegravir had.

HIV-overdracht met resistentie tegen integrase-remmers is zeer zeldzaamen in het bijzonder resistentie tegen alle geneesmiddelen behalve raltegravir, de eerste integraseremmer. Het waargenomen resistentiepatroon is compatibel met de naamloze persoon die heeft doorgegeven dat het virus in een foutschema zit Stribild (twee klassen van vier de combinatiepil van tenofovir, emtricitabine, cobicistat en elvitegravir).

Aangezien vier van de vijf eerstelijnsregimes worden aanbevolen door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, gebaseerd zijn op integraseremmers en dat deze klasse van geneesmiddelen wordt geëvalueerd voor gebruik als PrEP, zou het de zorg zijn dat meer resistente virussen om resistente integraseremmers te laten circuleren.

De patiënt zelf werd geplaatst op een klasse drie regime krachtige medicijnen zoals dolutegravir, rilpivirine en darunavir gestimuleerd en werd pas drie weken na aanvang ondetecteerbaar.

Concluderend, dit is waarschijnlijk niet echt een booming point - het zou een niveau van drugs in monsters genomen op het moment van infectie hiervoor. Maar op de balans van kansen accepteerden drie verschillende maatregelen allen het patiëntenrapport dauto, dit is waarschijnlijk het eerste gedocumenteerde geval van falen van Truvada PrEP ondanks recente therapietrouw en meer dan voldoende medicamenten Er zijn twee gevallen gemeld van monotherapie met tenofovir.

Het is niet onverwacht dat er gevallen van PrEP-falen zouden zijn; maar het feit dat dit het eerste gevalrapport is onder de tienduizenden mensen die bij PrEP worden gehouden, toont aan dat het zeer zeldzaam is.

Eum in ceremonie dat de Soropositivo.Org site als de beste gezondheid blog toegekend, de academische jury
Ik ceremonie dat de Soropositivo.Org website bekroond als de beste gezondheid blog, de academische jury

Vertaald in 29 februari 2016 van Claudio Souza uit de tekst Bij de overdracht van HIV integrase inhibitor-resistente patiënten gezien in Californië door Gus Cairns Gepubliceerd in: 25 van februari van 2016 in aidsmap.com

Let op: Deze foto datum 2014, een evenement dat mijn blog werd uitgeroepen tot de beste gezondheid blog.

Ik voelde me heel eerlijk

Als je moet praten en me of Beto Volpe niet kunt vinden, is dit een veel evenwichtiger optie, Beto, je kunt ook je bericht sturen. Misschien kan ik er even over doen. Ik controleer de berichten om 20 uur, kort daarna, eigenlijk om 00 uur.
Het wordt voor mij, dit hele gedoe, steeds moeilijker om te typen.
En ik heb uiteindelijk een interval nodig tussen de ene alinea en de andere.

Maar wees zeker van één ding dat ik heb geleerd:

Tijd en geduld lossen zo ongeveer alles op!
----------------------------Privacy Wanneer u dit bericht verzendt, houdt dit in dat u ons privacy- en gegevensbeheerbeleid hebt gelezen en geaccepteerd [/ acceptatie]

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

Moet je chatten? Ik probeer hier te zijn op het moment dat ik het liet zien. Als ik niet antwoord, was het omdat ik het niet kon doen. Eén ding weet je zeker. Ik beantwoord ALTIJD antwoord
%d Bloggers als volgt uit: