Standaardafbeelding
cd4 cellen Viral Load CD4 Immuun venster Wat is CD4

CD4-cellen De evolutie van HIV-infectie naar AIDS

Wat zijn CD4-cellen? En hoe is de evolutie van HIV-infectie voor AIDS?

Noot van de redactie: De gegevens op deze pagina om de start van de antiretrovirale therapie zijn misleid en waren een probleem dat gezondheidspersoneel daalde zodanig (vandaag zien hoeveel het was walgelijk) dat we voorbij het risico van het leven of zijn we heel dicht bij het voorbijgaan .

De START-studie heeft aangetoond dat antiretrovirale therapie (ART) moet starten zodra de diagnose is gesteld. Het blijft hier als een levend document van de fouten die wetenschappers hebben gemaakt en God weet hoeveel mensen zo ongelukkig zijn gestorven op zo'n irrationele manier, slachtoffer van 에이즈 Klinisch en wetenschappelijk bewust.

CD4 cellen of macrofagen (soms bekend als T-cellen of helpercellen) zijn de witte cellen die de immuunrespons van uw lichaam organiseren; als je systeem CD4-cellenimmuunsysteem werd vergeleken met een leger - en deze nomenclatuur zou hem heel goed passen - deze cellen zouden bekend kunnen worden als de generaals van zijn immuunsysteem.

De CD4 Cell Count waarschuwt ons voor de evolutie van HIV-infectie naar AIDS

Het tellen van deze cellen is om de hoeveelheid van hen, de CD4 cellen, gevonden in een milliliter bloed (een zeer klein deel van het bloed), en niet uw gehele lichaam te meten, als je zou denken; deze analyse onvoldoende parace en, echter meer dan voldoende om de toestand van het immuunsysteem te analyseren. Uw arts zal waarschijnlijk verwijzen naar hen als een nummer; bijvoorbeeld, 498.

De telling CD4 cellen in een persoon niet besmet met HIV en kan variëren tussen 500 1500. Toch kan CD4 tellingen sterk variëren van persoon tot persoon. Uw eigen telling CD4 kan sterk variëren als gevolg van vele factoren, bijvoorbeeld:

 • Vrouwen hebben over het algemeen hogere scores dan mannen CD4 (ongeveer 100).
 • Count CD4 cellen meestal oscilleren op en neer, afhankelijk van je menstruele cyclus.
 • Orale anticonceptiva hebben de neiging om de telling CD4 vrouwen verlagen.
 • Rokers hebben de neiging om een ​​telling van CD4 dan niet-rokers (ongeveer 140) hebben.

Geen van deze factoren lijken de immuunrespons bij mensen heeft.

Slechts een klein deel van de CD4-cellen bevindt zich in uw bloedbaan. De rest blijft tussen organen zoals de milt en de lymfeklieren. Variaties in het aantal CD4 kunnen optreden als gevolg van deze migrerende bewegingen tussen de bloedbaan en lichaamsweefsels.

Dus, in plaats van geven te veel belang aan een onderzoek. Het ideaal is om een ​​meting van de count CD4 kleine intervallen en deze intervallen zijn veel kleiner, hoe beter. En toch, als je je niet goed voelt of je hebt een actieve infectie zoals herpes of griep, zou je beter vragen uw arts om een ​​kleine collectie van materiaal uit te stellen totdat u zich beter voelt. Als je een heel ander resultaat dan normaal, en het maakt niet uit of het nu voor beter of slechter, vraag dan uw arts om de test te herhalen om te zien of er was een fout in het lab.

Kort na HIV-infectie, zijn telling CD4 waarschijnlijk drastisch zijn gedaald, alvorens te stabiliseren. Zelfs als je je goed voelt en er is geen duidelijke tekenen van HIV-infectie, zijn miljoenen cellen van dit type wordt binnengevallen en verloren elke dag, en miljoenen meer worden geproduceerd om ze te vervangen. Zonder behandeling zal een HIV-positieve persoon verliezen geleidelijk, en deze cellen zal zijn, over het algemeen, een daling van CD4 celgetal en andere druppel dit, de kwaliteit van hun immuunrespons.

Een score van tussen CD4 200 500 en geeft aan dat wat schade is geleden door uw immuunsysteem.

Het is vooral belangrijk om je score te CD4 controleren totdat benadert 350 cellen per milliliter bloed

Monitoring celgetal CD4

Het wordt aanbevolen dat u twee examens tellen CD4 als u onlangs zijn gediagnosticeerd met HIV-infectie. Deze resultaten dienen als basis voor hun gezondheid situatie te geven, zodat u en uw arts kan toekomstige veranderingen te monitoren. Deze tests treden meestal de eerste keer dat u de besmettelijke ziekte te bezoeken en, drie maanden later, wanneer u uw terugkeer bezoeken.

Als je een relatief hoog zonder symptomen CD4 tellen en niet met antiretrovirale geneesmiddelen, zullen hun telling CD4 worden gecontroleerd om de drie of vier maanden, of zelfs om de zes maanden, als het erg hoog.

Echter, als uw aantal daalt snel CD4 of naderende niveaus waarop het wordt aanbevolen de behandeling (momenteel in 350 voor de meeste mensen) te starten of als u deelneemt aan een klinische proef, kan uw arts voorstellen, en zal knap van je om te accepteren dat je meetellen vaker CD4 worden gecontroleerd.

Nadat u uw antiretrovirale medicijnbehandeling heeft gestart, krijgt u vaak een nieuwe CD4-telling ongeveer één maand nadat u met de behandeling bent begonnen en elke drie maanden. Zodra u uw ondetecteerbare viral load (zie in viraal) en haar CD4 telling begint te stijgen, kan uw arts voorstellen dat de telling uitgevoerd om de drie maanden en vervolgens om de zes maanden. Mogelijk hebt u, in de focus van uw verwachtingen, een hogere testfrequentie als uw aantal niet meer stijgt als u symptomen vertoont of als u zich niet lekker voelt.

Het toezicht op de telling CD4 zal u en uw arts helpen bij het maken van belangrijke beslissingen in de zorg voor uw gezondheid in het algemeen en HIV-behandeling, niet loslaten

Count CD4 boven 350 - monitoring en vroegtijdige behandeling in sommige omstandigheden.

Als uw score boven CD4 cellen 350 en je bent zonder symptomen, heb je waarschijnlijk niet nodig om de behandeling beginnen. Maar zijn telling CD4 worden met regelmaat gehouden om de zes maanden. Wanneer uw telling cd4 beginnen naderen 350 kunt dit beter te controleren, om de drie maanden, bijvoorbeeld, of nog kleinere intervallen.

In sommige situaties kan uw arts besluiten dat u begint met de behandeling met antiretrovirale geneesmiddelen, zelfs als je score is boven 350. Deze opties omvatten:

 • Als u coinfected met hepatitis B of C, voor leverziekten verergeren als de telling laag CD4.
 • Als u nierproblemen heeft.
 • Als u in behandeling voor kanker.
 • Als u een relatief hoge leeftijd (ouder dan 50, bijvoorbeeld).
 • Als je wilt laten behandelen, waarom zorgen maken over de mogelijkheid van overdracht van HIV naar iemand (behandeling vermindert de mogelijkheid van overdracht van het virus) zijn.
 • Als u ziek bent als gevolg van HIV-infectie.
 • In sommige gevallen is het duidelijk dat je recent verworven HIV.

Reken op CD4 350 - Vanaf hiv-behandeling

Als uw telling CD4 dalen tot of in de buurt 350 350 is meestal gebruikelijk om HIV-behandeling te starten. Het is aangetoond dat een behandeling met tellingen CD4 rond 450 brengt een aantal voordelen die begon met CD4 in lagere scores.

Het immuunsysteem herstelt sneller en gemakkelijker wanneer de behandeling begint met het tellen CD4 rond 350.

Aanvang van de behandeling met het tellen CD4 rond 350 creëert een aandoening waarbij je nauwelijks ziek als gevolg van HIV. Het is ook aangetoond dat een HIV behandeling op deze telling, reduceert de kans dat u ontwikkelen van ernstige ziekten zoals nier-of leverziekten, evenals sommige kankers.

Uw arts zal met u praten over de start van de behandeling, wanneer de telling CD4 aanpak 350. In deze fase van de behandeling zal je vaker examens CD4.

Reken op CD4 200 of onder - direct aan de slag hiv-behandeling en profylaxe voor andere ziekten

Als uw telling CD4 Stow in 200 of lager is het essentieel dat uw arts beginnen hiv-behandeling onmiddellijk. Een telling van CD4 deze niveaus is een indicatie dat je een groot risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten bekend als opportunistische ziekten.

Daarom moet je ook beginnen met andere medicijnen zoals antibiotica, tot het ontstaan ​​van deze ziekten te voorkomen; dit heet chemoprevention. Het type chemoprofylaxe je krijgt hangt af van je score CD4. Alleen uw arts, niet u, is in staat om te vertellen wanneer je veilig kunt stoppen om chemoprofylaxe. Dit gebeurt meestal wanneer de telling boven CD4 200 en overblijfselen, terwijl boven deze.

Bijvoorbeeld: Je mag antibiotica (zoals Bactrim of Dapson) ontvangen om te waken tegen PCP, een gevaarlijke vorm van longontsteking.

Het kan zijn dat andere tests doen om hun klinische / medische toestand te beoordelen. Issso kunnen bestaan ​​tests om ziekten en aandoeningen te beoordelen, en kunnen testen voor tuberculose (tbc). In landen als Brazilië, met hoge tarieven van tuberculose, wordt u toch getest

Zijn telling CD4 wanneer u wordt behandeld voor HIV

CD4

Zodra u begint met de behandeling van zijn HIV viral load zal beginnen te vallen en zal naar verwachting rekenen CD4 klimmen geleidelijk. Het groeitempo varieert van persoon tot persoon en hangt af van vele factoren. Bij sommige mensen nodig maanden en soms jaren voor de telling van cellen cd4 stijgen tot normale niveaus voor de leeftijd van de persoon. In het algemeen, hoe lager de viral load bij aanvang van de behandeling, hoe langer het duurt voordat het immuunsysteem volledig opnieuw samenstellen. Maar het is goed dat u begrijpt dat zelfs de geringste verandering in uw CD4 tellen, omhoog, brengt enorme voordelen voor uw gezondheid

Uw arts zal controleren uw viral load en tel uw CD4 drie maanden totdat het normaliseert. Zodra uw viral load ondetecteerbaar wordt en zijn CD4 bloedcellen begint te stijgen, kan uw arts (en het is aan jou om te accepteren of niet) dat de monitoring van deze paden gaan voor een langere periode, bijvoorbeeld elke zes maanden ..

Percentage van CD4

Naast het tellen en controleren van de telling CD4 sommige artsen soms de meting van de verhouding van het aantal witte bloedcellen zijn CD4 (Er macrofagen, TK, CD8 cellen en anderen, allen met duidelijke en belangrijke functies voor uw gezondheid) te maken. Riep CD4 percentage cellen. Hoewel dit systeem mensuramento witte cel niet het meest geschikt voor bewaking van de toestand van het immuunsysteem van volwassenen, zijn er situaties waarin deze meting nuttig.

Bijvoorbeeld. Als uw telling is heel anders dan CD4 percentage CD4 kan een indicator zijn van andere gezondheidsproblemen

Een andere situatie waarin deze vergelijking is nuttig wanneer er grote verschillen tussen het aantal en percentage CD4 CD4 omdat er een soort van gebrek aan harmonie in deze paden kunnen worden en dit kan een waarschuwing dat grotere problemen kunnen zijn aanstaande en zodat de arts kan aanvullende medische tests te bestellen, als voor de mensen zegt, smoren in de kiem.

Het is zeer belangrijk dat proeven celtelling cd4

The Original vinden hier.

De telling CD4 cellen is van cruciaal belang in de behandeling van HIV-positieve mensen en mensen met aids

Dit is een verhaal dat maar weinigen kunnen vertellen!

CD4-cellen
Dit is de enige blog "Still ON LINE" die deze prijs en deze toewijding heeft ontvangen. De blog met dezelfde status was Solidariedaids, van Paulo Giacommini. Helaas kan ik de link en de communicatie dit niet vinden en hij is erg moeilijk
Soropositivo.Org
Unieke Blog On Line over dit thema om deze prijs te hebben ontvangen door de Academische Jury

CD4-cellen

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

 Whatsapp WhatsApp ons
%d Bloggers als volgt uit: