Getuigenis van mensen met hiv cd4 cellen Verhalen positieven Immuun venster

Márcia: ART is laat aangekomen

Marcia. ART is te laat voor jou

Tarv arriveerde, maar Marcia had al te veel gevochten memoias-postume-de-bras-tanks

Marcia had al te veel geleden, te veel happen genomen, te veel gehuild en gelukkig maakte ik haar een beetje aan het lachen. Maar uiteindelijk was ze te onbemind.

En alleen voor jongens zoals ik, die het verknald hebben.

Zozeer zelfs dat ik, de patso, pas besefte dat ik een dag later van haar hield ...

Een dag nadat ze was vertrokken

ART was te laat voor Márcia, in Memorian

De KUNST kwam voor velen te laat
Laat of niet, je wist het!

Hoewel ik niet langer een inwoner was van het ondersteuningshuis en omdat ik geen baan kon krijgen, bood ik als vrijwilliger bij CRT-A en het ondersteuningshuis, zorgdragen voor een helaas verzwakt persoon, Waldir, die me veel over heeft geleerd nederigheid, daarom, hoewel ik een man was, moest zijn penis worden schoongemaakt en zou ik niet het stijve gezicht hebben om een ​​verpleegster te gaan bellen omdat "ik bij chick niet snap".

Aldus Ik heb mensen geholpen en kreeg twee maaltijden per dag, één bij CRT-A en één bij het ondersteuningshuiswaar ik weigerde in die hel te leven. Dit lijkt op sommige manieren cynisch of zelfs hypocrisie. Maar een persoon met aids, zonder medicatie, dakloos, niet in staat om te voeden, zal dit altijd als wettig beschouwen. Vooral in het donkere landschap van het 90-decennium!

ART was laat in de tweede helft van het 90-decennium van de 20e eeuw

Toen kwam de cocktail, de ART, en daarmee, wat ik 'het einde van de eerste golf' noemde (de drievoudige therapie - de zogenaamde cocktail - was net geïmplanteerd en er waren nog steeds veel mensen met een slechte gezondheid) Het was niet moeilijk om te vinden wat te doen.

ARV kwam ook laat aan Waldir

Hoewel ik geen deel uitmaakte van de doelgroep, kreeg ik een Steun House Brenda Lee, mijn voormalige manager, Elisabete.

Waldir, die enkele 65 dagen later stierf als slachtoffer van iets dat op de overlijdensakte als miliaire tuberculose verscheen.

Mij ​​werd verteld dat het wijdverbreide tuberculose was.

Op een dag word ik opgewonden en vertel ik dit andere verhaal. Gestorven aan armoede de Waldir.

Ik werd enthousiast en vertelde dat de link naast de deur is! KUNST kan weinig voor hem doen!

In de loop van de tijd heb ik lang geleden geleerd dat alles, zelfs met KUNST, is zoals God het wenst!

Maar het is niet het verhaal van Waldir dat ik hier op deze pagina kom vertellen.

Het is mijn verhaal met Marcia, dat ik heb mogen ontmoeten terwijl ik Waldir vergezelde.

Waldir's 'levering', al in het seizoen voor antiretrovirale therapie

Nadat ik Waldir had "overhandigd" om zijn talrijke zorg te ontvangen, die hem de hele dag kostte, was ik vrij om naar huis te gaan en hem pas in de late namiddag op te halen.

Zoek hier is om in de rolstoel te gaan en naar de ambulance te gaan.

Dat was van het ondersteuningshuis, bekend als paus alles (...).

Maar hij bleef liever in het ziekenhuis, cirkelde door de gangen, ging elke kamer in, praatte met mensen en kreeg de kans om een ​​vergeten glas water aan een kamer te overhandigen.

En soms om iemands geest te voeden met enige hoop die ik zelf niet had. Ondanks het bestaan ​​van ART in die tijd, was mijn algemene toestand niet de beste.

Mevrouw, ik was veel beter dan velen, ontelbaar !!!

En zoals je kunt zien, had ik het behoorlijk mis met ART.

Denk ik Ik gaf zoveel hoop dat ik mezelf uiteindelijk heb overtuigd.

Zo ontmoette ik Lia, Edna, Peter, Angela (19 hemophilic jaar), vele anderen (zoals dat meisje die complicaties met toxo gehad en leven bewust en in een foetushouding, afhankelijk van iedereen voor alles in de tijd); deze onder zo vele anderen, Marcia, dat brengt me tranen zelfs nu, na zo lang.

De angst om te weten

Ze liep hiv op van haar man en werd verrast door een positieve hiv-diagnose vanwege een aantal opportunistische infecties die haar man aanvielen en doodden gedurende een periode van 5 maanden.

Verdomme Amaryllis was een slachtoffer en ook haar man! De tijd tussen besmetting en transmissiecapaciteit is nul!

Ze was ook niet aardig (ik vraag me altijd af hoe iemand dit of dat begint te worden en niemand stoort om het van dichtbij te bekijken.

En ik vraag ook hoe de persoon zich niet realiseert dat er iets mis is en laat los tot het einde.

Het moet de angst zijn om te weten, omdat De test is altijd betrouwbaar geweest!

Maar toen ik haar ontmoette, was ik beter, ik had om terug te lopen, zoals een eendje luiken (Ik heb altijd gezegd dat aan haar, die glimlach ...), en was gevuld met hoop.

Het was niet zoals Ultragas, om de dag, ultragas aan de poort

Maar ik moest er elke dag zijn en intraveneuze medicijnen krijgen; de beten martelden haar, er was geen ader meer te vinden zonder een zoektocht naar 30, 50 minuten ... en ze huilde alleen de naald zien (ik denk dat het haar aderen erger maakte) en ik kwam altijd langs 8 anderhalf uur 's ochtends om te helpen (hij omhelsde haar en bleef onzin in haar oor praten, zong harig over het zevenendertigjarige meisje en ze lachte als een kind. Althans afgeleid. En er zijn mensen die wil niet sterven aan 'vont'AIDS'

En ze "had high"

Dat duurde een paar maanden en ze had 2 hoog.
Maanden later, heb ik al buiten de ondersteuning thuis, ging de CRTA om te zorgen voor mij, en ging de trap af 8 verhaal, gaan door elk van de kamers en belandde weerzien Marcia, die sluimeren, ogen open, heel neerslachtig. Zo depressief dat ik bang was. Ze was ook geschrokken van de plotselinge aankomst van een persoon en werd wakker. We praatten.

De vermoeidheid ... ik weet dit

Er was niet veel te zeggen. Ik geloof niet in iets ... en ze vertelde me het volgende:

ClaudioIk ben moe, ik wil niet meer leven.

Zelfs zonder hoop, Chid haar en zei dat ze leefde, die vochten, die nu niet toegeven dat hij zo dichtbij (wat?), Welke vooruit nog een dag.

Ik bleef met haar zo veel als ik kon, maar moest vertrekken, het was een vrijdag en het leven riep me daar vroegen me verplichtingen en verbintenissen ...

Nog een laatste blik

Toen ik wegging ze omhelsde me en zei:

Bedankt voor alles Claudius.

Ik huilde (zoals ik nu huil) en ik had geen woord ... Het was de laatste keer dat ik haar in het leven op aarde zag ... Ze stierf thuis met haar, die enorm opgelucht waren (...).

Het is een normale verhaal gemeen een ziekenhuis in de wereld. Gewoon een detail in dit verhaal maakt me houden - het:

Op maandag, in de ochtend, ik met spoed naar het ziekenhuis, nog steeds niet bewust van haar lot, en wilde informatie.

De koelkast

Dan is de Dona Teresa, hoofdverpleegkundige van het ziekenhuis dag, een dame van 55 jaar, grijs haar, gelukkig ogen (het beeld van oma) vertelde me dat ze was overleden.

Voor mijn grote verbazing en verdriet ze zei:

Waarom is dat? Weet je, je, mensen die leven met hiv en mensen met aids, altijd goed af ...

Ik was, voor een tweede, over te spelen - het is vierde verdieping, maar gaf zichzelf ...

Nooit sprak met haar. Het lijkt mij tot op de dag volkomen absurd dat een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg zou kunnen zijn zo ongevoelig ...

Als je moet praten en me of Beto Volpe niet kunt vinden, is dit een veel evenwichtiger optie, Beto, je kunt ook je bericht sturen. Misschien kan ik er even over doen. Ik controleer de berichten om 20 uur, kort daarna, eigenlijk om 00 uur.
Het wordt voor mij, dit hele gedoe, steeds moeilijker om te typen.
En ik heb uiteindelijk een interval nodig tussen de ene alinea en de andere.

Maar wees zeker van één ding dat ik heb geleerd:

Tijd en geduld lossen zo ongeveer alles op!
----------------------------Privacy Wanneer u dit bericht verzendt, houdt dit in dat u ons privacy- en gegevensbeheerbeleid hebt gelezen en geaccepteerd [/ acceptatie]

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

4 Het lijkt erop dat hier een debat begint! toetreden

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

Moet je chatten? Ik probeer hier te zijn op het moment dat ik het liet zien. Als ik niet antwoord, was het omdat ik het niet kon doen. Eén ding weet je zeker. Ik beantwoord ALTIJD antwoord
%d Bloggers als volgt uit: