Standaardafbeelding
Kinderen en aids 에이즈 Feiten over AIDS Wetgeving Wetgeving en aids

AIDS en gestolen legaliteit. Respect voor mensen met hiv en / of aids

AIDS en legaliteit is bijna anathema! Dit is meestal het land van niet-bindende wetten! Kan iemand mij dit in godsnaam uitleggen? Omdat ik de mechanica ervan niet begrijp. Wat ik zie, is dat er een aantal wetten zijn die de persoon met hiv beschermen en dat is nutteloos voor hen en deze tekst, A Bright Text van A Bright Jurist, Sandro Sardá is van 15 jaar geleden en blijft zo actueel alsof het had gisteren geschreven of alsof we op tijd hadden gereisd!

Ik wil een punt maken. Een vriend van mij las deze tekst en op een gegeven moment zei ze ezel: tot nu toe, zo goed, maar ... ik laat zien ...

AIDS en wettigheid is de reikwijdte van deze tekst en, als u geen maag heeft voor kanaalhulpen, do not pass from here!

De relatie tussen mensen en gerechtigheid moet gebaseerd zijn op het beginsel van gelijkheid voor de wet

Stomme legaliteit
Het is Io Io ... Een klein beetje van Iaa ...

Dit document heeft tot doel een parallel trekken tussen de beweging van het juiste alternatief en de beweging van mensen die leven met hiv en aids-patiënten.

Voor deze taak hebben we desincumbirmos zullen gebruiken als referentie "Typologie voor de juridische praktijk Organic"Ingezonden door Edmundo de Arruda Lima Júnior, werken in Modern Law and Social Change.

Gelijktijdig, schetsen een analyse van de beweging in de richting van:

  • a) het uitvoeren van de wettelijk vastgestelde;
  • b) overstijgen de gevestigde en
  • c) het vaststellen van de ongekende vorderingen van de samenleving in de strijd tegen hiv / aids.

We gaan uit van de veronderstelling dat het rechten van mensen die leven met HIV / AIDS en een groot deel van de bevolking is essentieel voor het succes van programma's om de epidemie te voorkomen en onder controle te houden.

AIDS EN GEZONDHEID: CENTRALE HYPOTHESE

De centrale hypothese is dat de te analyseren typologie overeenkomt met een politieke strategie die de positie van de oorlog binnen het juridische lichaam herdefinieert en die in staat is om:

a) om de rechten van mensen met hiv / aids te realiseren; en

b) de uitvoering mogelijk maken van beleid ter voorkoming van de epidemie die binnen de klassieke visie van legale operatoren wettelijk is afgesloten.

We zijn ook van plan om de beperking van de liberale paradigma / legaal in het oplossen van veel van de problemen die voortvloeien uit HIV / AIDS aan te tonen.

Daarnaast zal een snelle presentatie een overzicht van de problemen, uitdagingen en oplossingen waarmee de beweging.

AIDS EN PERPETUEEL GELUUDE WETTIGHEID

In het licht reinterada ontduiking van burgerlijke, politieke en sociale mensen met HIV en AIDS-patiënten, de effectiviteit van de wettelijk vastgestelde, opgericht als de belangrijkste strategie in de strijd tegen "derde epidemie"Dat komt niet overeen met het virus besmetting en progressie van de ziekte, maar de antwoorden van de uitsluiting en discriminatie civiele en politieke samenleving.

Hier in tegenstelling tot de typologie is niet effectief om set progressieve inhoud constitutionele apparaten maar alleen om de effectiviteit van de sociale rechtsstaat wetgeving te waarborgen.

In dit plan de juridische rationaliteit "officiële" niet ook tekenen van volledige uitputting en heeft het mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld gratis toegang tot geneesmiddelen ("Cocktail"), met betrekking tot gezondheid van de plannen, reïntegratie tot de arbeidsmarkt, de toegang tot ziekenhuisbedden etc .

In het geval van toegang tot nieuwe geneesmiddelen, is het interessant om op te merken dat de politieke / wettelijke beweging van HIV-positieve mensen, aidspatiënten en NGO's komen om te dienen als een paradigma voor andere ziekten (spierdystrofie, zeldzame diabetes enz.) Ook de staat rechtbank nodig, uitbreiding van het bereik van de mensen begunstigd met rechterlijke beslissingen en toegang tot gezondheidszorg.

De rechterlijke macht is van oudsher gekenmerkt door conservatieve beslissingen en ontbrekende (beschikken over geen enkele beslissingsbevoegdheid) Erkent nu dit recht door het geven van praktische doelmatigheid van art. 6 SUS van Wet en Wet nr. 9.016 / 96 die ervoor zorgt "geïntegreerde zorg, met inbegrip van farmaceutische'.

Niettemin is het noodzakelijk om het burgerschap van mensen die leven met HIV / AIDS niet te beperken naar veel medicijnboxen.

Liberalisme (verkeerde en misleidende naam) beknot de toegang tot gezondheid en leven

En .... Echter, mensen die ik moest me houdt - bloed verenigt ons - als ze zeiden Bereid om de prijs, mijn dood en mijn vrouw, de meest zichtbaar op de horizon voor hen meer geld puhadinho betalen. Ik ben beslist een dwaas om te geloven in de woorden van deze persoon!

Bovendien vertoont het liberale / wettelijke paradigma tekenen van uitputting om de verschillende problemen veroorzaakt door de HIV / AIDS.

Als voorbeeld kunnen we wijzen op een sterke trend in het strafrecht te houden mensen met hiv / aids door de verspreiding van de epidemie, degraderen de onverschilligheid van het publiek en het maatschappelijk middenveld zelf in het creëren van programma's voor controle en preventie van de epidemie.

De uitputting van het model kan ook worden gevoeld in de moeilijkheden die zich met nieuwe problemen, vooral in een epidemie die nu vereist een snel antwoord op complexe en zeer groot deel van de samenleving.

Als het waar is dat de samenleving als geheel heeft moeite met aids leven had, de rechterlijke macht heeft aangetoond hoe beperkt, bevooroordeeld en enigszins gevoelig voor het ontwikkelen van een meer nauwkeurige kritische zin, wat zou het minimum te verwachten van een elektriciteitscentrale een of andere manier elitair.

Tot nu toe zei het meisje in kwestie dat alles goed was. Ik heb zelfs niets tegen haar gezegd

federale gerechtigheid Depositphotos_120788442_original

Zo rechters bepaald het verlies van het gezag over het kind aan de moeder na de scheiding ging wonen met zijn zoon in het huis van seropositieve oom in het kader van het risico voor de gezondheid van kinderen claim (SP);

Rechtbanken eisten anti-HIV-test als een vereiste voor het betreden van de magistratuur (SC);

Kindertijd en jeugd rechters komen (vandaag) veeleisend, (niet bekend of het verzoek van de partijen of door een officiële impuls) verplichte testen bij kinderen als voorwaarde voor goedkeuring;

Rechters ontkenden bevelen tot toegang tot geïmporteerde medicijnen op grond van het feit dat de auteur vroeger of later zou overlijden (RS);

Officieren van justitie komen op tegen daden die beweren dat mensen die leven met hiv / aids een gevaar voor de samenleving vormen en daarom de toegang tot gezondheidszorg (SR) niet waard zijn;

veel beoefenaars van juridische beroepen weten niet eens hoe onderscheid te maken tussen een seropositieve persoon en een met AIDS, wat ongetwijfeld relevante juridische gevolgen (SC), enz. heeft.

En dus, als de Rechtspraak (met zekere kriebels daar ...) kan schalen fundamentele kwesties zoals de toegang tot medicatie, ziektekostenverzekering enz. ineffectief is in de behandeling, bv problemen met betrekking tot de verplichte testen van zwangere vrouwen, adoptie, enz. in gevangenissen.

Terugkerend naar de typologie van de ingehouden wettigheid, lijkt juist te wijzen op de volgende paradox:

De rechterlijke macht en de wet zelf, ondanks de toenemende rationalisering van de samenleving en de neiging van sociale relaties worden verliezen relaties, schadevergoeding en compensatie, de uitbreiding van de rol van het recht als een vorm van sociale controle, wordt de instelling verliest dit document gedeeltelijk verdrongen door de media en andere niet-dwingend vormen van controle ook verantwoordelijk voor hun eigen vormen van de naam van de ziekte en de sociale constructie van de epidemie (de categorie van de AIDS-patiënt, bijv.).

Bovendien kan men niet anders dan het soort betrekking in kwestie met elkaar verbonden juridische, politieke en economische, in de zin dat de effectiviteit van de planning hangt niet alleen het recht, maar de voorwaarden die een extrajurídicas mogelijk precies goed.

WETTIGHEID herlezen

Wettigheid onthouden
Dit is Brazilië, van de luchthaven bij de voordeur van de boerderij van Senator Falastrão, van gouverneur die meer een verfijnde bedrieger is dan een politiek-publieke-sociale agent. En er is Chuchu om deze shits vet te maken, "voor het welzijn van Brazilië"

Hypothese:

Het type van wettigheid herlezen, bevoorrechte plaats van de hermeneutiek alternatief (als collectieve politieke houding), maakt het mogelijk het bereiken van effectieve preventiestrategieën voor HIV / AIDS en het waarborgen van het recht op gezondheid, wat niet mogelijk zou zijn binnen een klassieke lezing van het gerecht.

Wat is heel duidelijk in de typologie is het feit werkelijk democratische samenleving vraagt ​​om een ​​werk van vakmanschap beleid gericht op een permanente symbolische heruitvinden.

De strategie stelt advocaten te vragen niet alleen als een recht, maar zoals het hoort en zoals het zou moeten zijn.

Het is op dit gebied, dat redding techniek optreedt als een creatieve verbetering wet, gericht op het realiseren van de sociale rechten en de mogelijkheid van de uitvoering van het overheidsbeleid van preventie.

Dus, zoals in de voorgestelde typologie, begrijpen we dat voor de verplaatsing van mensen die leven met hiv / aids dit plan is een zeer complexe en zeer praktische gevolgen in de realisatie van sociale rechten en de uitvoering van het overheidsbeleid voor preventie.

Op het gebied van beweging van mensen die leven met hiv, aids-patiënten en drugsgebruikers notitie geeft twee voorbeelden van het belang van de strategie:

  • De noodzaak om programma's te implementeren om epidemie te voorkomen bij drugsgebruikers met naald distributie in gevangenissen en de distributie van natrium hiploclorito (weg naar schone spuiten), binnen de klassieke opvatting dat juridisch obstakel vindt.
  • Het is noodzakelijk, zo niet essentieel voor dove oren van juridische operatoren (officieren van justitie) dat het gebruik van drugs zal worden gegeven met of zonder besmette spuiten en herstel strategieën voor drugsgebruikers vertellen heeft gevonden weinig praktische werkzaamheid, in het bijzonder in repressieve model, systeem dat zichzelf reproduceert ideologisch en materieel Belangrijk ook op te merken dat de strategieën van harm reduction is gepaard gegaan met beleid om drugsmisbruik te behandelen.
  • De verslechtering van de epidemische verspreiding van HIV / AIDS onder de inheemse bevolking en de kennelijke juridische belemmering verspreiding van condooms in de reserves, in vergelijking met wetgeving die de goedkeuring van anticonceptiva in deze sociale groepen verbiedt.
  • Dit toont de noodzaak van een symbolische constructie waarmee, althans niet belemmeren het werk van preventie van HIV / AIDS.

We kunnen nog steeds een snelle verbinding tussen legaliteit van het plan herlas de epidemie preventie modellen, en de aard van de Weberiaanse ideaal "ethiek van overtuiging 'en' ethiek van verantwoordelijkheid".

Het eerste model genaamd repressieve hechten correspondentie met de "ethiek van overtuiging", waarin de oplossingen die terug uitsluitend aan, dat wil zeggen, alle mogelijke stappen moeten worden gezet in de richting van de preventie van de epidemie, hoewel het niet schenden van de mensenrechten en zelden verstoken van praktische doelmatigheid.

In dit model, de beproevingen kunnen worden toegelaten als voorwaarde voor gedwongen opname in andere landen (hoewel deze landen hebben het hoogste aantal hiv-positieve mensen in de wereld), politieke isolatie, keuringen verplicht drugsgebruikers, zwangere vrouwen, kinderen aan te nemen, enz. gevangenen.

Een dergelijk beleid lijkt correspondentie hebben met een model totalitaire maatschappij waar in principe oplossingen zijn vervat in hardere strafrecht.

Aan veel van de huidige penalistas nota komen typeren opzettelijke overdracht van HIV als poging tot moord en zelfs moord voltrokken.

Theoretische houding die zelfs op afstand het probleem van de epidemie adressen.

Fraude ConceptBovendien is de eisen van de sociale groepen naar staatsburgerschap in de Braziliaanse samenleving is gepaard gegaan met een sterke repressieve strafrechtelijke model, bijvoorbeeld, waar landloze arbeiders.

Ook hebben de eisen van mensen die leven met hiv / aids is onderdrukt in de categorie van de mantel "AIDS-patiënt die opzettelijk zendt de ziekte'.

Het model zei liberale kan worden gerelateerd aan de "ethiek van verantwoordelijkheid", waar acties worden geleid door de naleving van de mensenrechten, de erkenning van diversiteit en pluraliteit van onderwerpen, verbetering van emotionele informatie in het gezicht van zo eenvoudig.

Het voorkomen van de epidemie in dit model is gerelateerd aan een grotere veronderstelling niet alleen de naleving, maar de realisatie van de sociale rechten van mensen met hiv / aids en het grootste deel van de bevolking.

Zoals de Weberiaanse typologie modellen zijn voorzien van ideale natuur en is te zien als elkaar in verband, zelfs symbolisch, tussen de verschillende maatschappelijke actoren in de sociale constructie van de epidemie.

Aids en ingehouden WETTIGHEID

Het is het gebied van de strijd voor een minimale adequaatheid tussen formele en materiële rationaliteit, maar ook voor de realisatie van ongekende eisen van de samenleving in de strijd tegen onderdrukking en sociale uitsluiting.

Edmundo stelt dat Arruda Jr "Er is duidelijk irrationalisme wordt verergerd wanneer het formalisme zonder effectieve bevrediging van sociale eisen, te beginnen met de werkgelegenheid, omdat het werk is de eerste voorwaarde van het burgerschap, de gelukkige idee van Genro'.

We twijfelen er niet aan dat de scheiding tussen materiële en formele rationaliteit Exsurge waar irrationalisme systeem.

We het niet eens, echter, de auteurs kiezen om eerst te werken als een voorwaarde voor burgerschap.

Gezien de moeilijkheid om een ​​schaal van algemeen geldende waarden en behoeften, begrijpen we dat de garantie is niets waard om de sociale waarden van de arbeid, indien dat recht niet kan worden uitgeoefend.

Zo, hebben we gekozen Gezondheid als uitgangspunt voor de uitoefening van het werk.

Het lijkt mij dat het hele idee van de verkiezing van de werk hekelt als centrale categorie, met alle respect, het belangrijke werk van de auteurs, een overwaardering van de productieprocessen en industriële ten nadele van de gezondheid en het menselijk bestaan ​​zelf.

Terugkerend naar de typologie van de ingehouden rechtmatigheid, het komt overeen, op een manier, de noodzaak van radicalisering van de democratie als een universele waarde.

Geen representatieve democratie, louter formeel, op basis van de rechtszekerheid en veiligheid, maar in die zin het product van sociale conflicten en weerstand tegen de productie van een subjectiviteit die standaardiseert, stigmatiseert en vides.

In wettigheid ingehouden democratie kan gezien worden als onophoudelijke creëren van nieuwe rechten en het overwinnen van de beperkingen van de samenleving.

We begrijpen ook niet mogelijk zijn om zich te concentreren op de sociale bewegingen verantwoordelijkheid voor een nieuwe emancipatoire rationaliteit.

Toch kan men niet anders dan deze bewegingen te herkennen als zijnde verantwoordelijk voor een strategie om de democratische spel radicaliseren.

Neste sentido ένα Vitória das pessoas soropositivas e doentes de AIDS na liberação κάνει ΑΖΤ, criação de Redes de direitos humanos, Acesso ένα medicamentos, redimensionamento da relação médico-paciente, criação de uma de política drogas baseado na redução de Δανός κλπ.

Entretanto, Hoje ένα dia assiste-se de processo "cooptação" pelo Estado de antigas lideranças e pessoas soropositivas Πάσσαμ que nos ένα trabalhar Programas municipais de DST / AIDS, com vitórias importantes para o Movimento.

Por FIM, μια importância dos movimentos sociais não διαμένουν Tao somente na efetivação de direitos, na mas necessária criação de uma subjetividade Autonoma, Resistente à massificação κοινωνική.

Dai, ένα Forca dos movimentos de βάση comunitaria na circulação de uma singularidade e subjetividade, transgressores dos mecanismos repressivos de identidade πολιτιστική.

ASSIM, se é bem verdade que uma negamos racionalidade emancipatória inerente AOS movimentos sociais é Necessario enxergar, alguns destes movimentos como pontos de ruptura do modelo de personalidade υπερισχύουν.

ASSIM, se é o θεμελιώδη assegurar trabalho ως pessoas soropositivas e doentes de AIDS, da MESMA forma é Necessario Fazer εγκύκλιος Seus desejos e demandas sociais, reconstruindo ένα cara da επιδημία e destas pessoas Tao estigmatizadas.

Sandro Sarda.

Als je moet praten en me of Beto Volpe niet kunt vinden, is dit een veel evenwichtiger optie, Beto, je kunt ook je bericht sturen. Misschien kan ik er even over doen. Ik controleer de berichten om 20 uur, kort daarna, eigenlijk om 00 uur.
Het wordt voor mij, dit hele gedoe, steeds moeilijker om te typen.
En ik heb uiteindelijk een interval nodig tussen de ene alinea en de andere.

Maar wees zeker van één ding dat ik heb geleerd:

Tijd en geduld lossen zo ongeveer alles op!
----------------------------Privacy Wanneer u dit bericht verzendt, houdt dit in dat u ons privacy- en gegevensbeheerbeleid hebt gelezen en geaccepteerd [/ acceptatie]

Aanbevolen literatuur op deze blog

De onderstaande teksten kunnen u interesseren!

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

Moet je chatten? Ik probeer hier te zijn op het moment dat ik het liet zien. Als ik niet antwoord, was het omdat ik het niet kon doen. Eén ding weet je zeker. Ik beantwoord ALTIJD antwoord