Prijs van Daraprim, vitaal geneesmiddel bij de behandeling van opportunistische infecties, stijgt meer dan 5000% in het holst van de nacht

Jij bent binnen Inwijding => DOEN => Prijs van Daraprim, vitaal geneesmiddel bij de behandeling van opportunistische infecties, stijgt meer dan 5000% in het holst van de nacht
Daraprim prijs - Bron https://whatswrongcvsp.com/2015/09/28/the-case-of-daraprim/

Daraprim-02Besmettelijke ziektedeskundigen protesteren tegen een gigantische stijging van de prijs van een geoctrooieerd medicijn tweeënzestig jaar geleden, dat de standaardbehandeling is voor de behandeling van een parasitaire infectie die het leven van HIV-positieve of AIDS-patiënten bedreigt.

Het medicijn, Daraprim genaamd, werd in augustus gekocht door Turing Pharmaceuticals, een start-up gerund door een voormalige hedge fund manager. Turing verhoogde meteen de prijs van $ 750 een tablet van $ 13,50, waardoor de jaarlijkse kosten voor de behandeling van sommige patiënten honderdduizenden dollars waren.

"Wat doen ze anders dat tot deze dramatische toename heeft geleid? "Zei dr. Judith Aberg, hoofd van de afdeling Infectieziekten aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï. Ze zei dat het verhogen van de prijzen ziekenhuizen zou kunnen dwingen om 'alternatieve therapieën die mogelijk niet zo effectief zijn' te gebruiken.

Herstructurering van de prijsstijging is geen op zichzelf staand geval. Terwijl het grootste deel van de focus op farmaceutische prijzen lag op nieuwe geneesmiddelen voor

Kanker, hepatitis C en hoog cholesterolgehalte, er is ook toenemende bezorgdheid over de enorme prijsstijgingen van oudere medicijnen, waarvan sommige generiek zijn, die al enige tijd pijlers van de behandeling waren.

Hoewel sommige prijsstijgingen zijn veroorzaakt door de andere tekorten, lijkt het een bedrijfsstrategie te zijn om oude patenten die in de steek zijn gelaten te kopen en deze vervolgens te verhogen "

Cycloserine, een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van gevaarlijke multiresistente tuberculose, was slechts een stijging van de prijs van $ 10.800 van 30-tabletten van $ 500 na de overname door Rodelis Therapeutics. Scott Spencer, general manager van Rodelis, zei dat het bedrijf moest investeren om te zorgen dat de levering van het medicijn betrouwbaar bleef. Hij zei dat het bedrijf de drug gratis heeft verstrekt aan bepaalde patiënten in nood.

In augustus van hetzelfde jaar, twee leden van het Congres onderzoekt generieke medicijnen prijsstijgingen schreef Valeant Pharmaceuticals nadat het bedrijf twee geneesmiddelen om ziekten te behandelen in het hart, isuprel en Nitropress, Marathon Pharmaceuticals verworven en prompt verhoogd hun prijzen verkoop op 525 procent en 212 procent, respectievelijk. Marathon had de drug gekocht van een ander bedrijf in 2013 en hadden hun prijzen vervijfvoudigd, volgens de wetgever, senator Bernie Sanders, een onafhankelijke uit Vermont die is op zoek naar de Democratische nominatie voor het presidentschap en de vertegenwoordiger in Elia E. Cummings, Maryland Democraat.

Doxycycline, een antibioticum, ging van $ 20 de fles in oktober van 2013 naar $ 1.849 per april van 2014, volgens de twee wetgevers.

money1

The American Society of Infectious Diseases and HIV Medicine Association stuurde eerder deze maand een gezamenlijke brief van Turing dat de prijsstijging voor Daraprim "niet te rechtvaardigen voor de kwetsbare patiëntenpopulatie" en "niet-duurzaam voor het gezondheidszorgsysteem." Een organisatie die de programma's van de staatsadministratie vertegenwoordigt om tegen te vechten AIDS heeft ook gekeken naar de stijgende prijzen, volgens artsen en pleitbezorgers van patiënten.

Daraprim, algemeen bekend als pyrimethamine, wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van toxoplasmose, een parasitaire infectie die ernstige schade aan de gezondheid of zelfs levensbedreigende om baby's van vrouwen die besmet raken tijdens de zwangerschap en voor mensen met een immuunsysteem kan veroorzaken betrokken, zoals patiënten met AIDS en sommige kankerpatiënten.

Martin Shkreli, de fascinora ... Ik bedoel, de oprichter en chief executive van de herstructurering, zei de drug wordt zo zelden gebruikt die de impact op het gezondheidssysteem te verwaarlozen zou zijn en dat Turing kon het geld dat je verdient gebruiken om betere behandelingen voor toxoplasmose ontwikkelen , met minder bijwerkingen.

"Dit is niet de hebzuchtige zet van een farmaceutisch bedrijf dat chiselepatiënten tracht te bereiken, het gaat erom dat we proberen om in zaken te blijven," zei Shkreli. Hij zei dat veel patiënten het medicijn minder dan een jaar gebruiken en dat de prijs nu meer in overeenstemming was met die van andere zeldzame ziektedrugs.

"Dit is nog steeds een van de kleinste geneesmiddelen ter wereld," zei hij. "Het heeft echt geen zin om daar kritiek op te leveren. ".

Dit is niet de eerste keer dat de ambitieuze CEO van 32, de een jaar oude Mr. Shkreli, die een reputatie heeft voor beide genialiteit, het centrum van een controverse is geweest. Hij startte MSMB Capital, een hedgefondsbedrijf, vroeg in de twintig en vestigde de aandacht op het feit dat de Food and Drug Administration bepaalde medicijnen niet goedkeurde die zijn gemaakt door bedrijven waarvan het eigen vermogen is stopgezet.

Bij 2011 startte Shkreli met Retrophin, dat ook oude en in de steek gelaten geneesmiddelen verwierf en hun prijzen scherp verhoogde. Raad van Bestuur Retrophin brandt Mr Shkreli een jaar geleden. Vorige maand diende hij een klacht in bij de Federal District Court van Manhattan, waarin hij hem beschuldigde Retrophin te gebruiken als een persoonlijke spaarpot om beleggers terug te betalen in zijn woedehaagfonds.

De heer Shkreli ontkende de beschuldigingen. Hij heeft een verzoek tot arbitrage ingediend tegen zijn voormalige bedrijf, dat volgens hem minstens $ 25 miljoen aan schadevergoeding verschuldigd is. "Ze proberen me te demoniseren omdat ze proberen om succes en geld te krijgen," zei hij.

Daraprim, dat ook wordt gebruikt voor de behandeling van malaria, is door de FDA goedgekeurd in 1953 en is al lang gemaakt door GlaxoSmithKline. Glaxo heeft marketingrechten voor CorePharma in 2010 aan de Verenigde Staten verkocht. Vorig jaar stemde Impax Laboratories ermee in Core en gelieerde bedrijven te kopen voor $ 700 miljoen. In augustus verkocht Impax Daraprim aan de herstructurering van $ 55 miljoen, een deal aangekondigd op dezelfde dag dat Turing zei dat het $ 90 miljoen had opgehaald van de heer Shkreli en andere beleggers in de eerste financieringsronde.

Daraprim kost ongeveer $ 1, een tablet enkele jaren geleden, maar de prijs van het medicijn nam sterk toe nadat CorePharma het had verworven. Volgens IMS Health, die voorschriften tracks, de verkoop van geneesmiddelen gestegen tot 6,3 miljoen in 2011 van $ 667.000 2010 in, zelfs als recepten bleef op ongeveer 12.700. Bij 2014 was de omzet na verdere prijsstijgingen $ 9,9 miljoen, het aantal voorschriften was gedaald tot 8.821. De cijfers omvatten geen ziekenhuisopname.

Herstructurering van de prijsverhoging kan verkopen tot tientallen of zelfs honderden miljoenen dollars per jaar opleveren als het gebruik constant blijft. Medicaid en sommige ziekenhuizen zullen in staat zijn om de goedkope drug onder federale regels van kortingen en kortingen te krijgen. Maar particuliere verzekeraars, Medicare en gehospitaliseerde patiënten zouden een bedrag moeten betalen dat dicht bij de catalogusprijs ligt.

Sommige artsen ondervroegen Turing's en zeiden dat er behoefte was aan een beter medicijn, zeggende: bijwerkingen, hoewel potentieel ernstig, kunnen worden beheerd.

"Ik denk zeker niet dat dit een van de ziekten is waar we om hebben gevraagd voor betere therapieën," zei Dr. Wendy Armstrong, een professor in infectieziekten aan de Emory University in Atlanta.

Nu met de hoge prijs, konden andere bedrijven uiteindelijk generieke kopieën maken, omdat de patenten tijd hebben en zijn verlopen. Een factor die deze optie zou kunnen ontmoedigen, is dat de distributie van Daraprim nu streng wordt gecontroleerd, wat het voor generieke bedrijven moeilijker maakt om de monsters te krijgen die ze nodig hebben voor de test.

De contactor van apotheken met gecontroleerde distributie werd in juni gemaakt door Impax, niet door Turing. Niettemin, distributiecontrole was een

Shkreli sprak over zijn vorige bedrijf als een manier om generieke geneesmiddelen tegen te gaan.

Sommige ziekenhuizen zeggen dat ze nu moeite hebben met het krijgen van het medicijn. "We hadden enkele maanden geen toegang tot het medicijn", zei Dr. Armstrong, die ook werkt in het Grady Memorial Hospital, een groot openbaar behandelcentrum in Atlanta dat veel patiënten met een laag inkomen dient.

Maar Dr. Rima McLeod, een medisch directeur van het toxoplasmosecentrum van de Universiteit van Chicago, zei dat Turing goed was geweest in het snel leveren van medicijnen aan patiënten, soms zonder kosten.

'Ze zijn telkens omgeleid als ik heb gebeld,' zei ze. De situatie, voegde hij eraan toe, "lijkt haalbaar," ondanks de stijging van de prijzen.

Daraprim is de eerste behandelingsstandaard voor toxoplasmose in combinatie met een antibioticum genaamd sulfadiazine. Er zijn alternatieve behandelingen, maar er zijn minder gegevens die de effectiviteit ervan ondersteunen.

Dr. Aberg van Mount Sinai zei dat sommige ziekenhuizen Daraprim nu te duur vinden om op voorraad te houden, wat mogelijk resulteert in vertragingen in behandelingen. Ze zei dat de oplossing op Mount Sinai was om het medicijn te blijven gebruiken, maar elk gebruik heeft nu een speciale analyse nodig.

"Dat lijkt iedereen winst te maken," zei dr. Aberg, "en ik vind het gewoon een heel gevaarlijk proces."

door ANDREW POLLACK SET. 20, 2015

Vertaald uit het origineel in het Engels in Drug gaat van $ 13.50 naar tablet naar $ 750, 's nachts door Cláudio Santos de Souza

Advertenties

Verwante publicaties

het laden