Langdurige, injecteerbare zorg werkt goed en is comfortabel

Standaardafbeelding
Injecteerbare antiretrovirale apparaten - een prestatie in 20198 Artikelen, vertalingen en edities Immuun venster

Lang werkende injecteerbare behandeling handhaaft de virale onderdrukking

Een combinatie van twee ontstekingsremmende medicijnenHIV langwerkende injectables, eenmaal per maand genomen, vertoonden een zeer laag percentage therapeutisch falen en een gunstig veiligheidsprofiel, volgens de resultaten van twee fase III-onderzoeken die gisteren werden gepresenteerd Conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties (CROI 2019) in Seattle. Dubbele injecties van cabotegravir, een experimentele integraseremmer en de non-nucleoside reverse transcriptase (NNRTI) -remmer rilpivirine, momenteel verkrijgbaar als pil (EDURANT), handhaafde virale onderdrukking onder mensen met behandelingservaringvirale onderdrukking bij mensen met een behandelervaring, overschakeling van een standaard oraal regime en onder eerder onbehandelde patiënten na een korte inductieperiode van drie geneesmiddelen. Bovendien toonden de deelnemers aan de studie een hoge mate van tevredenheideen hoge mate van tevredenheid met maandelijkse injecties in vergelijking met de dagelijkse pillen, en bijna iedereen zei dat ze liever de injecteerbare methode gebruikten, meldde Dr. Susan Swindells van het Universitair Medisch Centrum van Nebraska en Dr. Chloe Orkin van de Queen Mary.

Universiteit van Londen.

Fase II LATTE-onderzoeken hebben eerder aangetoond dat een vereenvoudigd oraal regime van cabotegravir plus rilpivirine is effectief als onderhoudstherapie. Dit ondersteunde de evaluatie van injecteerbare formuleringen van de twee geneesmiddelen bij niet eerder behandelde patiënten. Zoals gemeld op de International AIDS Conference van 2016, 91% van de mensen die elke 4-weken injecties hebben ontvangen en 92% van de mensen die dit elke 8-weken hebben gedaan niet-waarneembare virale lading in week 48. Dit zette het stadium voor grotere fase III-onderzoeken. ATLAS (langdurige onderdrukking antiretrovirale therapie) evalueerde injecteerbaar cabotegravir plus rilpivirine bij mensen die overschakelden van een standaard orale antiretrovirale combinatieorale antiretrovirale standaard com viral load niet op te sporen oraal antiretroviraal middel met niet-waarneembare virale lading, terwijl de FLAIR (First Long-Term Injectable Regimen) de injectables testte bij mensen die met de behandeling voor HIV begonnen. de eerste keer.

Intramusculaire Jabs

Injecteerbare langwerkende behandelingCabotegravir en rilpivirine werden als twee toegediend jabs intramusculair, waarbij de billen de voorkeursinjectieplaats zijn. Alle injecties werden gegeven door gezondheidswerkers. Patiënten werd gevraagd om elke maand naar hun klinieken terug te kerenkeer per maand terug naar hun klinieken en ontving een venster van zeven dagen om dit te doen. De therapietrouw was goed in beide onderzoeken, waarbij bijna alle deelnemers in dit venster maandelijks werden behandeld.

Het gebruik van injecteerbare therapie zou "een belangrijke paradigmaverschuiving zijngrote paradigmaverschuiving"Op de manier waarop we behandeling aanbieden, volgens Orkin. "Het kan worden gedaan - we hebben niet in HIV gedaan, maar het gebeurt in andere gebieden van de geneeskunde," zei ze, erop te wijzen dat de langwerkende depot formuleringen op grote schaal worden gebruikt voor psychiatrische drugs en anticonceptie wordt gewoonlijk toegediend als injecties om de maanden of twee.

Overstappen op injectables

De ATLAS-studie, gepresenteerd door Swindells, omvatte 616 patiënten met ervaring in de behandeling. Een derde was vrouw, twee derde was blank, ongeveer een kwart was zwart en de mediane leeftijd was 42 jaar. Ze hadden een antiretrovirale therapie gehad voor een gemiddelde van vier jaar, alle hadden virale onderdrukking en het gemiddelde CD4 was 653 cellen / mm3. Aan het begin van de studie gebruikte de helft op NNRTI gebaseerde regimes, een derde gebruikte integraseremmers en 17% gebruikte proteaseremmers. Ze werden willekeurig toegewezen aan hun huidige orale regime te houden of over te schakelen naar injecteerbaar cabotegravir en rilpivirine. Om de veiligheid te garanderen, namen deelnemers in de laatste groep cabotegravir en rilpivirine-pillen gedurende een maand in alvorens over te gaan tot injecties.

Niet-detecteerbare virale lading - Meer informatie hier.

tarieven ondetecteerbare viral load, gedefinieerd als HIV-RNA in 50 kopieën / ml of meer, waren zeer laag in beide groepen: 1,6% met injecteerbaar cabotegravir en rilpivirine versus 1,0% met het voortgezette orale regime. Virologische slagingspercentages waren respectievelijk 92,5% en 95,5%. Deze resultaten toonden aan dat injecteerbare middelen niet onderdoen voor voortgezette orale therapie. Drie personen die de injectables ontvingen (twee uit Rusland en één uit Frankrijk) bevestigden therapeutisch falen - de opmerking van de vertaler: ze spreken over virologisch falen, alsof het virus had gefaald. In feite heeft het virus deze kleine schermutselingen GEWONNEN en daarom bekijk ik tekst voor tekst totdat er geen virologisch falen meer is. Falen, of falen, is therapeutisch, HIV was in staat om “de medicijnen te omzeilen, replicatie en resistentie tegen dit medicijn / therapeutisch systeem te ontwikkelen, met een terugkeer van detecteerbare virale belasting, en alleen zij en God weten wat de resulterende virale belastingniveaus waren. van deze fouten in week 8, 12 en 20 en vertoonden aanwijzingen voor reverse transcriptie of integrase resistentie associatie mutaties. Allen hadden HIV-A-subtypen.

Beginnend met injectables

De FLAIR-studie, gepresenteerd door Orkin, omvatte 556-mensen die hun eerste behandeling voor HIV begonnen. Net iets meer dan 20% was vrouw, bijna driekwart was wit, 18% was zwart en de gemiddelde leeftijd was 34 jaar. Aan het begin van de studie had een vijfde een virale lading 100.000-kopieën / ml of groter en de mediaan van de CD4-telling was 444-cellen / mm3.

Deelnemers begonnen met een schema van drie co-geformuleerde drugs met inductieve dolutegravir / abacavir / lamivudine (Triumeq) voor 20-weken om het virusniveau te verlagen. Ze werden vervolgens gerandomiseerd om op dit regime te blijven of om over te schakelen naar cabotegravir injecteerbaar en rilpivirine, opnieuw beginnend met orale formuleringen van deze geneesmiddelen gedurende de eerste maand.

Ook hier waren de non-responscijfers laag, in 2,1% in de injecteerbare groep en 2,5% in de orale therapiegroep. De virologische succespercentages waren respectievelijk 93,6% en 93,3%, wat wederom non-inferioriteit aantoont. Drie mensen, allen uit Rusland en met 'A' HIV-subtypen, bevestigden virologisch falen en toonden bewijs van resistentiegeassocieerde mutaties.

Veiligheid en tevredenheid

In beide onderzoeken toonden farmacokinetische gegevens aan dat de concentraties van cabotegravir en rilpivirine in het bloed gedurende de hele studie boven de effectieve drempels bleven en vergelijkbaar waren met de niveaus die werden bereikt met de overeenkomstige orale formuleringen. De behandeling was over het algemeen veilig en werd goed verdragen. Ernstige bijwerkingen waren zeldzaam bij mensen die cabotegravir en rilpivirine gebruikten (geen in ATLAS en één in FLAIR).

Overgevoeligheid, pijn en onderbrekingen van de injectietherapie

Er waren geen gevallen van overgevoeligheid van geneesmiddelen of levertoxiciteit. In beide onderzoeken stopte 3% van de deelnemers de behandeling met injectables vanwege bijwerkingen.
Reacties op de injectieplaats - voornamelijk pijn - traden op bij 20% tot 30% van de deelnemers. Deze kwamen vaker voor bij aanvang, waren over het algemeen mild of matig en verbeterden in de loop van de tijd, met een gemiddelde duur van drie dagen. Vier mensen bij ATLAS en drie bij FLAIR trok zich terug als gevolg van reacties op de injectieplaats. De onderzoekers beoordeelden ook de tevredenheid en voorkeuren van de patiënt en vonden dat degenen die de injectables ontvingen waren meer tevreden over de behandeling.

De tevredenheid over langwerkende injecteerbare behandelingen neemt geleidelijk toe

De toename in tevredenheid was vooral opmerkelijk in ATLAS, waar deelnemers zich terugtrokken uit de dagelijkse orale therapie. De meeste voorkeur genoemde injecteerbare plaats van pillen (86% van alle patiënten en 97% van de respondenten in ATLAS; 91 99% en% respectievelijk FLAIR).

Swindells erkende dat hij als leverancier het verrassend vond dat sommige patiënten injecties met pillen prefereerden, maar zij gaven er de voorkeur aan.

Lang werkende injecteerbare behandeling vergemakkelijkt en verwijdert stigma van werkonderbreking om een ​​continue behandelingskuur te geven. Langwerkende injecteerbare behandeling voorkomt dit
"Ze willen geen zorgen maken over het nemen van de pillen elke dag ... ze krijgen de injectie en ze zijn goed," zei ze. "Ze hoeven niet elke dag na te denken over het hebben van HIV, ze hoeven zich geen zorgen te maken dat collega's of huisgenoten hun pillenfles zien - misschien is er enige verlichting van het hiv-stigma als ze er niet elke dag over hoeven na te denken" .
Weet je, ik had een drug routine die leidde tot de publicatie van deze foto als een "waarschuwing shot", uitleggend dat dit het beeld was van mijn behandeling maandelijks. Maar ik heb een fout gemaakt en ik heb ingestemd met een suggestie van mijn vriend en zuster door Beatriz PachecoBeatriz Pacheco, waardoor ik begreep dat ik mezelf en ons allemaal op de een of andere manier heb gestigmatiseerd en ook bang ben geworden, PANIEK (!!!) en liet nieuw gediagnosticeerde mensen achter nieuw gediagnosticeerd ontroostbaar met deze afbeelding en in naam van gezond verstand heb ik de afbeelding verwijderd. Mijn behandeling bestaat tegenwoordig uit wat u op twee afbeeldingen kunt zien:
  • Ochtendbehandeling:
  • Het simpes voor diegenen die nog meer in één dag heeft ingenomen dan 40 tablets, waaronder de oude formuleringen en presentaties van AZT en ddI (Videx) waarvan het etiket was eigenlijk een bedreiging met een colateraç singelíssimo effect: een snel uitbreidende pancreatitis
Injecteerbare langwerkende behandeling is een uitstekende nieuwigheid
De langwerkende injecteerbare behandeling lijkt misschien ongepast en zelfs onaangenaam voor mij gezien dit beeld, omdat dit mijn ochtendbehandeling voor HIV is. Ik ben een 55 jarige man en veroudering, bijbehorende vroegtijdige veroudering als gevolg van HIV-infectie, evenals de medische geschiedenis, ik zal het hier te zetten, heb je andere geneesmiddelen, en zelfs vitamine vervanging in het belang van de waarheid, zou niet in deze foto passen. Maar ... wanneer de nacht komt ... =>
En dit is mijn nachtelijke medicatie: => => =>
Injecteerbare langwerkende behandeling
Maar hier, in mijn nachtbehandeling, is de langwerkende injecteerbare behandeling volkomen logisch omdat er slechts twee clexane-injecties overblijven. Maar iemand zou zeggen: Clexane behandelt ook geen HIV-infectie 에이즈. Het is waar. Maar het gaat over cardiovasculaire compromissen en de aanwezigheid van HIV in het lichaam creëert vrijwel onmiddellijk een vasculitis, een infectie van de bloedvaten. Dit is een probleem alleen en alleen omdat het bestaat. Maar ik ben een genetische erfgenaam, en dat is alles wat mijn moeder voor mij deed, omdat ze in werkelijkheid de mijne verliet leven, en mijn broer is op een betreurenswaardige manier en op de een of andere manier ben ik, en zelfs mijn broer, die me later verpestte, en vaak werden we getroffen door deze verlatenheid. Maar voor mij, dat was overgebleven, de neiging tot spataderen, beroertes (ik heb een cavernoom in mijn cerebellum en mijn neuroloog zegt dat het geen probleem zal zijn zolang het "niet bloedt" en bij het vragen hoe te weten of het bloeden, zei de neuroloog: "Je zult het weten" -Brrrrrr- gaf me zelfs een rilling, tromboflebitis en longembolie. Is het moeilijk om er een te overleven? Ja, ja! Ja, en het is veel. Op deze manier neem ik Clexane. Drie injecties ... Het is weinig vergeleken met wat ik al heb meegemaakt! 😉 🙂

Referências

Swindells S et al. Cabotegravir + langwerkende rilpivirine als onderhoudstherapie: resultaten van de 48-week van ATLAS. Conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties, Boston, abstract 139 LB, 2019. Zie de samenvatting op de conferentie-website. Bekijk de webcast van deze sessie op de conferentie-website. Orkin C et al. Langwerkende cabotegravir + rilpivirine voor hiv-onderhoud: FLAIR-week 48-resultaten. Conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties, Boston, abstract 140 LB, 2019. Bekijk de webcast van deze sessie op de conferentie-website.

De onderstaande teksten kunnen u interesseren!

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

%d Bloggers als volgt uit: