Het belang van orale gezondheid voor mensen met hiv of aids

Jij bent binnen Inwijding => Opportunistische ziekten! Wat zijn ze? En wat zijn ze? => Het belang van orale gezondheid voor mensen met hiv of aids
Het belang van mondgezondheid voor mensen met hiv en ook mensen met aids

Het belang van mondgezondheid

Het belang van mondgezondheid - en dit is een ding naast elitarisme in Brazilië

Wanneer een persoon met HIV wordt besmet, moeten zij zorgen voor hun gezondheid. In deze serie zorg wordt het behoud van uw mondgezondheid ingevoegd.

WAT IS MONDELINGE GEZONDHEID?

Mondgezondheid vertegenwoordigt een ondeelbaar deel van de algehele gezondheid. Mondgezondheid betekent niet alleen perfecte tanden en gezond tandvlees, maar ook gezonde personen met een gezonde mond. De mond is het middel waarmee we communiceren en onze beste (en slechtste) gevoelens uiten. Mondgezondheid hebben is in staat zijn om te glimlachen als we gelukkig zijn, is niet om onze tanden op elkaar te klemmen als we nerveus zijn, niet om te stoppen met tandenpoetsen wanneer we verdrietig, angstig of depressief.

WAT IS EEN GEZONDE MOND?

Een gezonde mond is er een zonder cariës, geen parodontitis, geen zweren, dus je kunt kauwen, slikken, praten en glimlachen. Het is belangrijk om de onderlinge samenhang te herkennen de verschillende systemen van het lichaamDoor zorgeloze tanden en gezond tandvlees kun je bijvoorbeeld goed kauwen, goed kauwen leidt tot een goede spijsvertering, enzovoort.

De bekende esthetiek is ook belangrijk.

Het is geweldig om te kunnen glimlachen zonder trauma, maar het heeft geen zin

Heb sterke tanden met bloedend tandvlees.

Wat niet cool is, zou ik zeggen, is om het hele bankrekeningsaldo te bloeden, overgeleverd te zijn aan sociale hulp en, in Brazilië, is een goede mondgezondheid over het algemeen zo!

Wat kan ik doen om een ​​goede mondelinge gezondheid te hebben?

Mondgezondheid is in de eerste plaats een individuele wens en zorgdat wil zeggen dat u een effectieve medewerker wilt zijn bij het bevorderen van mondgezondheid.

HOE KAN MIJN TANDARTS HELPEN?

Je tandarts is je partner. Het kan zorgen voor eventuele veranderingen in uw mond, zoals cariës, tandvleesproblemen of andere aandoeningen zoals spruw, herpes enz. Alleen met gezamenlijk werk tussen u en uw tandarts. U zult het gemeenschappelijke doel van mondgezondheid kunnen bereiken.

WAAROM ZOU IK DE TANDARTS VINDEN?

Ongeveer 50% van mensen besmet met HIV kan een virus-gerelateerde mondziekte hebben hoe eerder dit probleem wordt ontdektHoe sneller dit probleem wordt ontdektHoe gemakkelijker het zal zijn om het te behandelen.

Wat zijn deze ziekten?

Alle hier beschreven ziekten zijn niet specifiek voor HIV-infectie.. Het feit dat een patiënt er een heeft, betekent niet dat ze hiv hebben. Cariës en parodontitis zijn de belangrijkste mondziekten, ongeacht of de patiënt HIV-positief is of niet. Candidiasis, Herpes Zoster, Leukoplakia, Kaposi's Sarcoma en speciale soorten parodontitis zijn mondziekten die, hoewel niet specifiek, direct gerelateerd zijn aan HIV-infectie.

CARIE DENTARY

Cariës is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën die kunnen overgaan van mensen naar

Mondgezondheid en tandcariës

een ander, zolang je een suikerrijk dieet volgt. Cariës-veroorzakende micro-organismen vormen kolonies die zich aan de tand hechten via een plaque die tandplaque wordt genoemd. De cariogene micro-organismen van deze plaque demineraliseren het tandglazuur. Als dit proces niet wordt onderbroken, nestelt de carie zich in een holte.

WAT KUNT U MEER DOEN DAN IK HEB GEPLAATST?

Sommige factoren interfereren met de grotere of kleinere hoeveelheid cariës die een persoon kan hebben, met name bij met HIV geïnfecteerde personen.

Als voorbeeld hebben we:

DRUGS: Regelmatig gebruik van veel medicijnen kan cariës veroorzaken via twee mechanismen: het kan verminderd speeksel in de mond veroorzaken, de beschermende capaciteit verminderen, of de noodzaak om te worden ingenomen met een calorierijk dieet, zoals Saquinavir.

DIEET: Zoals hierboven beschreven, vaak vanwege de verschillende gebruikte medicijnen, heeft de patiënt een vetrijk dieet nodig, meestal geassocieerd met verschillende soorten suikers (bijv. Chocolade), waardoor de kans op cariës toeneemt.

BORSTEL MOEILIJKHEID: Soms kan de aanwezigheid van zweertjes in de mond pijn en moeite met borstelen veroorzaken.

WAT KAN IK DOEN OM HET RISICO OP CARIES TE VERMINDEREN?

U kunt uw risico op cariës verlagen, zelfs als u zich in de bovenstaande groepen bevindt. Let op:

  1. De tijdsduur dat het suikerhoudende voedsel in de mond zit en de hoeveelheid keren dat het wordt gegeten, is van fundamenteel belang voor het uiterlijk van cariës;
  2. Hoe plakkeriger het eten, hoe groter het risico op carie (gevuld koekje, karamelsuikergoed);
  3. Aandacht voor wat je gaat eten, omdat het eten vaak "verborgen" suiker heeft, zoals het geval is met ketchup; · Poets uw tanden correct en regelmatig.
Je moet je tanden en tongen poetsen na de maaltijd en vooral 's nachts voor het slapengaan.
Het belang van mondgezondheid
Het belang van mondgezondheid wordt niet in acht genomen als het gaat om arme mensen. Verdomme de armen, dat is de maat, en ja, natuurlijk, Pelé had gelijk in zijn lijnen. Door op de afbeelding te klikken, komt u op de bronsite van de afbeelding. DE WEBSITE IS HUDA-SCHOONHEID, IN HET ENGELS

Gebruik fluoridetandpasta Tandzijde of tape is een aanvulling op de borstelwerking en moet daarom zo vaak worden gebruikt. Onthoud altijd: hoe hoger de reinigingsfrequentie, hoe minder waarschijnlijk het is om cariës te ontwikkelen Fluoride is een zeer belangrijke stof omdat het helpt het tandglazuur te beschermen, waardoor het beter bestand is tegen aantasting door bacteriën. U moet regelmatig fluoride gebruiken via mondwater en tandpasta met fluoride.

HERINNER ME DAT TABEL SUIKER, SUIKERGOED, CHOCOLADE EN KOEL DE MEEST GEMEENSCHAPPELIJKE BRONNEN VAN SACAROSE ZIJN, TOEGEVOEGD DOOR HERHAALDE CONSUMPTIE EN GESUIKERDE VOEDINGSMIDDELEN MET EEN TRENTIËLE AANHECHTING VAN DE GEVOELIGE VERDEDIGINGEN. Een calorierijk dieet betekent niet een suikerrijk dieet.

WAT IS PERIODONTALE ZIEKTE?
Mondgezondheid, vooral bij jonge kinderen, kan één suikergroep op vier worden gehandhaafd of op zijn minst verminderd en levert alleen 1 / 4 op
Suikerklontjes doen me denken aan de "Bugs Bunny". Toen hij de persoon "1-klont" of 2-klont "vroeg, zou je altijd eindigen met je hameren op het hoofd (twee klontjes) en ik zou mezelf vermoorden met gelach. Trouwens, door op de afbeelding te klikken, ga je naar een andere site, in een "behoorlijk interessant" spul!

Parodontitis - Gingivitis of Pyorrhea

Ja, het is moeilijk om gezien te worden. En ik zeg dat veel mensen hierheen komen vanwege sociale factoren. De kosten van een tandheelkundige behandeling, en ik zeg kosten omdat ze er zoveel zijn, zorgen voor mondgezondheid, de "knappe looks" die nodig zijn om met het publiek te werken, functioneren uiteindelijk als een soort "eerste trechter" die iemands mogelijkheden teniet doet. nog steeds aan het einde van de puberteit of, als je daar de voorkeur aan geeft, tegen 18, 19, misschien 20 jaar. Dit komt omdat er geen manier is om te behandelen, omdat er geen manier is om te betalen!

Algemeen bekend als tandvleesaandoening, gingivitis of verergering, deze ziekte treedt op wanneer een of meer van de weefsels waaruit het parodontium bestaat, zijn aangetast. Het parodontium (peri = rond; odonto = tand) omvat de volgende weefsels: het tandvlees, het parodontale ligament (vezels die de tand aan het bot bevestigen), het wortelcement (weefsel dat de wortel bedekt) en het alveolaire bot (weefsel die de tand ondersteunt). U kunt uw tanden verliezen door parodontitis.

Deze ziekte wordt veroorzaakt door plaque, een film of een verzameling bacteriën die zich aan de tand of vaste structuren van de mond hecht. Als deze plaque niet dagelijks met een borstel wordt verwijderd en tandheelkundige tape is, wordt het een harde, ruwe en poreuze stof die tandsteen of tandsteen wordt genoemd. De gifstoffen geproduceerd door bacteriën in plaque bootsen het tandvlees na, wat leidt tot ontsteking; Deze gifstoffen vernietigen de ondersteunende weefsels rond de tanden, vormen zakken die zijn gevuld met meer plaque, waardoor parodontitis ontstaat, wat resulteert in tandvleesbloeding, verlies van alveolair bot (ondersteuning van de tand), slechte adem en coma-progressie, verlies van de tand. Alleen een tandarts kan tandvleesaandoeningen diagnosticeren, dus het is belangrijk dat u regelmatig een bezoek brengt, altijd inclusief een periodontaal onderzoek met sonde op alle tanden.

Wat kan ertoe leiden dat ik geloof dat ik parodontitis heb?

Tekenen van tandvleesproblemen zijn:

  • Tandvleesbloeding (dit is een geval waarbij, althans hypothetisch, een combinatie van meerdere factoren bestaat die, tot mijn spijt, tot een persoonlijke kus-mond HIV-infectie kan leiden - Ik versterk: Hypothetisch. In meer dan 20 jaar is er nooit iemand in mijn geschiedenis geïnfecteerd met HIV sinds ik me bewust werd van mijn serologie.)
  • Rood, gezwollen of pijnlijk tandvlees
  • Aanhoudende slechte adem
  • Aanwezigheid van pus tussen het tandvlees
  • Mobiliteit of terugtrekking van tanden
  • De manier waarop tanden passen bij het sluiten van uw mond veranderen
  • De pasvorm van een gedeeltelijke prothese wijzigen

U kunt echter parodontitis hebben en geen van deze symptomen hebben, vandaar het belang van regelmatige tandheelkundige bezoeken.

HOE PERIODONTALE ZIEKTE TE VOORKOMEN?

U kunt parodontitis voorkomen door tandplak te verwijderen door elke dag te poetsen en te flossen. Vraag uw tandarts of uw manier van tandenpoetsen correct is. Voor professionele reiniging, met een tandarts of hygiënist, kan het nodig zijn om minstens twee keer per jaar een drager te gebruiken. Als u wordt behandeld voor parodontitis, heeft u mogelijk vaker bezoek nodig.

Moet ik de tandarts vertellen dat ik hiv-positief, hiv-positief of leven met aids ben?

Ik was zo lang zo bang geweest voor een tandarts, maar ze waren echt middeleeuws en ik kreeg veel tandproblemen voor me. Temidden van de chaos is mijn leven geworden, in het tweede ondersteuningshuis waar ik ben gebleven, maar ik ben niet lang gebleven. Er was een samenwerking tussen het ondersteuningshuis (waarvan ik in godsnaam niet wist hoe het werkte) maar omdat ik een bewoner van het ondersteuningshuis was, had ik recht op zorg. In die dagen kon er weinig worden gedaan voor een hiv-positieve persoon, en de enige behandeling voor mij, die een slechte mondgezondheid had, was het verwijderen van de meest beschadigde tanden. Ze waren onherstelbaar. En ze waren een deur naar ziekte. “Maar laat me kalm zijn”, omdat er een implantaat zou worden gemaakt. Welnu, het ondersteuningshuis had daar zijn redenen voor. Dom, zoals de meeste jaspara-kerken om mij te verdrijven. En dat deed het ook! En ik verloor het recht op behandeling. Nu begin ik er een, wat me mijn ogen zal kosten vanwege het belang van mijn mondgezondheid

Wanneer u uw tandarts bezoekt, moet u uw hiv-status melden en duidelijke en actuele informatie over uw gezondheid verstrekken, inclusief laboratoriumtestresultaten en medicijngebruik.

IS ER EEN VERSCHIL IN MIJN BEHANDELING OMDAT IK HIV-POSITIEF BEN?

Bij HIV-infectie is een meer agressieve en behandelingsresistente parodontitis waargenomen, maar meestal wordt u op de conventionele manier behandeld. Deze behandeling bestaat uit het verwijderen van tandplak en tandsteen en het gladmaken van het tandoppervlak. In meer gevorderde gevallen, en afhankelijk van de toestand van uw mond, kunnen chirurgie en andere behandelingsmethoden nodig zijn.

WAT IS MUCALE KANDIDIASIS?

Meer algemeen bekend als "spruw", wordt deze verwonding veroorzaakt door schimmel.

Candidiasis wordt meestal gezien als een witte of geelachtige plaque die kan worden afgeschraapt, waardoor een rood of bloedend gebied achterblijft. Het kan overal in de mond worden gevonden en veroorzaakt meestal geen pijn.

Zijn er andere vormen van Candidiasis?

Candidiasis en het belang van mondgezondheidCandidiasis kan zich op andere manieren voordoen, zoals erythemateuze candidiasis, een roodachtig gebied op het dak van de mond (gehemelte) en tong, of als roodachtige vlekken aan de binnenkant van de wang, en als een andere laesie genaamd hoekige chelitis, die kloven of scheuren in de mondhoeken die kunnen worden geassocieerd met zweren, roodheid en witte plaques. Veroorzaakt meestal een geur bij het openen van de mond.

WAT VEROORZAAKT ULCER VOORKOMEN IN DE MOND VAN EEN HIV-POSITIEVE PATIËNT?

Dit type wond in de mond van een HIV-positieve patiënt kan vele oorzaken hebben, waaronder: · Het kan een koortslip zijn · Het kan een zweer zijn veroorzaakt door het HIV-virus zelf of andere virussen Maar het kan een agressievere laesie zijn, zoals een kanker in de mond. mond; Je moet dus oppassen voor eventuele wonden in je mond die niet genezen in 15 dagen. Als dit niet gebeurt, moet u een tandarts of uw arts raadplegen.

EENVOUDIGE HERPES

Herpes lippenEr zijn verschillende soorten virussen die een individu kunnen infecteren, waaronder herpes simplex-virusinfectie is een van de meest voorkomende. In de mond heeft deze infectie drie vormen:

Er zijn verschillende soorten virussen die een individu kunnen infecteren, waaronder herpes simplex-virusinfectie is een van de meest voorkomende. In de mond heeft deze infectie drie vormen:

Een veel voorkomende vorm van presentatie bestaat uit blaasjes. En let op, het bevindt zich meestal op de onderlip en wordt voorafgegaan door een rood, pijnlijk gebied dat bekend staat als terugkerende koortslippen.

Bepaalde dingen moeten gebeuren

Ik ontmoette een aantal mensen die een bevalling hadden opgelopen, een besmette moeder hadden en een acute crisis hadden.

Maktub

Deze blaasjes scheuren en laten zweren, korstgebieden zeer pijnlijk en hardnekkig achter.

Bij AIDS-patiënten kunnen recidieven vaker voorkomen, met grotere en langduriger laesies.

Kleine gescheurde blaasjes die kleine zweren vormen die kunnen samenkomen om een ​​grotere, onregelmatig gevormde zweer te vormen

Bij jongere personen en kinderen kan er bij het eerste contact met het virus soms een ernstige betrokkenheid van het mondslijmvlies optreden. die gepaard gaat met hoge koorts en bekend staat als primaire herpetische stomatitis.

De aanwezigheid van HIV kan deze aandoeningen veel compliceren

Bij de met HIV geïnfecteerde patiënt kan het agressiever zijn en verspreid door de mond en op elke leeftijd.

Een veel voorkomende vorm van presentatie bestaat uit blaasjes, vooral in de onderlip, voorafgegaan door een rood, pijnlijk gebied dat bekend staat als terugkerende koortslippen. Deze blaasjes scheuren en laten zweren, korstgebieden zeer pijnlijk en hardnekkig achter.

Bij AIDS-patiënten kunnen recidieven vaker voorkomen, met grotere en langduriger laesies.

Kleine blaasjes die scheuren en kleine zweren vormen die zich kunnen verenigen en een grotere, onregelmatig gevormde zweer kunnen vormen.

Bij jongere personen en kinderen kan er bij het eerste contact met het virus soms een ernstig geval van orale mucosale betrokkenheid optreden, wat gepaard gaat met hoge koorts en bekend staat als primaire herpetische stomatitis. Bij de met HIV geïnfecteerde patiënt kan deze zich agressiever presenteren en door de mond en op elke leeftijd worden verspreid.

PULOSA LEUCOPLASIA

Harige leukoplakie en het belang van mondgezondheid voor mensen met hiv
Afbeelding leidt naar een specifiek artikel over dit thema op een ander browsertabblad

Het is nog een laesie veroorzaakt door een virus genaamd Epstein Barr Virus. Het presenteert zich als een witte laesie, met een gegolfd oppervlak aan de zijkant van de tong, niet verwijderbaar door schrapen. De aanwezigheid van deze laesie in de mond van een met HIV geïnfecteerde patiënt kan een teken zijn van een immuuncompromis. Ik, Claudio, maak een opmerking. Deze tekst, in het originele gescande papier, is herzien.

De tekst zegt, stom, dat dit incident geeft immuunafwijking aan.

Niet helemaal!

En zelfs als het een mogelijk immuuncompromis vertegenwoordigt, kan het van alles komen.

Een gevecht tussen vriendjes, een situatie van verdriet, depressie of stress, zelfs als verdriet, angst, stress en zelfs een plotselinge vreugde kan leiden tot een organische onbalans.

Als een triest voorbeeld, ik, als je naar een kermis gaat en in de "pesacria" speelt iedereen verdient iets Ik vis een potlood! (sic) En als ik het opnieuw probeer ... Ik vis een gum om peninkt te wissen!

Welnu, in de dagen van 2000 en ik was nog niet aan de site begonnen, heb ik gewonnen!

Wonder van alle wonderen, een flinke som geld, van een kapitalisatieobligatie die ik had gekocht, omdat ik een idioot was die het iets meer dan twee maanden geleden geloofde.

Welnu, de eerste kosten waren om te betalen voor het schoonmaken van de auto van Felipe T Rocha, die ik intern als een braaksel heb gebaad, zonder iets eerder te hebben ingenomen. Ik verdreef maagsap (zoutzuur) en gal! Zo simpel is het!

WAT IS HERPES ZOSTER OF KOPER?

Ik heb geen afbeeldingen gevonden over het onderwerp. Ik heb ervoor gekozen het niet te riskeren!

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat een virus wordt genoemd. waterpokken - zoster (VHZ). Primaire infectie met dit virus wordt waterpokken genoemd; reactivering van dit virus manifesteert zich klinisch als herpes zoster. Wanneer het de mond beïnvloedt, treedt het meestal op als kleine zweren, vooral op het gehemelte of de tong, en kenmerkt het typisch een tak van een sensorische zenuw, die de middellijn van het getroffen gebied niet overschrijdt.

WAT IS CYTOMEGALOVIRUS ZIEKTE (CMV)?

Dit virus veroorzaakt verschillende infecties, lees verder in Opportunistic Diseases, in deze blog.

Maar in de mond, kan overal voorkomenHet is vooral kritisch wanneer het in het tandvlees voorkomt, omdat het parodontitis kan simuleren. Snelle en nauwkeurige diagnose is noodzakelijk omdat de behandelingsmodaliteit volledig verschilt van de eerder beschreven parodontitis van bacteriële oorsprong.

WAT IS MENSELIJKE PAPILOMA VIRUSZIEKTE?

Het kan klinisch op verschillende manieren presenteren, het zijn de laesies die bekend staan ​​als papillomen, condyloma en wratten. Verhoogde of platte, enkele of meerdere witte oppervlaktelesies die overal in de mond kunnen voorkomen. De acuminate condyloma m (venerale wratten) is vaak meervoudig, kan overal in de mond voorkomen en wordt vaak geassocieerd met genitale laesies.

WAT IS KAPOSI SARCOMA?

Cláudio Souza
Mensen schrijven zonder na te denken. Deze abnormale huidkanker bij oudere mannen kan zich inderdaad manifesteren bij mensen met een enigszins geavanceerd AIDS-beeld, met goed afgestemde CD4-tellingen. Toen ik met deze 'gezondheid' begon, nam ik contact op met het ministerie van volksgezondheid, in feite het uitgestorven nationale soa / aids-programma dat om materialen en instructies vroeg. Een van de boeken die ze me stuurden had geen suggestieve titel: AIDS, lees voordat je schrijft

Het is een soort tumor, de meest voorkomende bij AIDS-patiënten. Laesies kunnen verschijnen als enkele of meerdere patches van rode of violette kleur. Ze kunnen ook voorkomen als een knobbeltje of tumor (zwelling van weefsel), variërend in grootte en kleur.

De meest voorkomende plaatsen zijn het gehemelte en vervolgens het tandvlees. Mondletsel kan duiden op betrokkenheid van andere lichaamsgebieden.

Andere tumoren van bacteriële, schimmel- of virale oorsprong kunnen een patiënt met HIV of AIDS treffen.

HOE KAN IK DOEN ALS IK EEN VAN DEZE LETSEL HEEFT?

Zelfonderzoek van uw mond en regelmatig naar uw tandarts gaan of wanneer u pijnlijke of zwelling of zwelling in uw mond voelt. Het zelfonderzoek is eenvoudig en kan worden gedaan voor een spiegel op een goed verlichte plaats. Het doel is om voorstadia van mondkanker en andere laesies in uw mond te identificeren. Door deze test kunt u veranderingen in de kleur van het slijmvlies van uw mond identificeren, zoals wittere of rode gebieden, die aan het begin van de evolutie meestal geen symptomen of ongemak hebben en belangrijk zijn bij de vroege diagnose van ziekten.

door Amarilis In Memorian

Advertenties

Verwante publicaties

Reageer en socialiseer. Het leven is beter met vrienden!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.