Standaardafbeelding
AIDS na Dos 50 AIDS en Aging CD4 CD4> 500 Oportunisas Ziekten AIDS-gerelateerde ziekten veroudering vroegtijdige veroudering HIV

Steatosis Hepatica: toename van het aantal gevallen bij mensen met hiv

Hepatische Steatosis is dat niet, hij heeft me een infectie gegeven, iets dat apacereert op een echografie

Lever steatose, een vette leverziekte is een groeiende oorzaak van ernstige leverproblemen gevolgd door levergerelateerde sterfte onder mensen die leven met HIV.

Vooral nu dat hepatitis C kan worden genezenvolgens onderzoek gepresenteerd op het 2019 International Liver Congress vorige week in Wenen.

Met zeer effectieve behandelingen voor hepatitis B en C die leiden tot een verminderde sterfte onder mensen met HIV, "wordt NAFLD een steeds belangrijker wordende oorzaak van leverziekte."

LeversteatoseDat zegt Zobair Younossi van de Inova Fairfax Medical Campus in Falls Church, Virginia, en hij suggereert ook dat NAFLD in de toekomst de belangrijkste oorzaak van leverziekte bij deze populatie kan worden.

Als de Mensen met hiv leven langer dankzij effectieve antiretrovirale behandeling -bijna de helft van de seropositieve personen heeft nu meer dan 50-jaren- Niet-hiv-gerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, niet-aids-kankers en leverziekten zijn een oorzaak van een toenemend ziekteverzuim en vroegtijdig verlies van mensenlevens in deze populaties.

Voor zover, dat leven met HIV wordt gezonder, ze hebben ook meer kans op overgewicht, merkte ook Younossi op.

Overgewicht? Gastrolasia en tweede longembolie. Hij had ook Hepatische Steatosis

Lever steatosis
Ik kwam "hierop". Het was actief of in werking (gastroplastie). En ik, dat als ik me medisch niet compliceer, ik toch nog een tweede longembolie krijg als een geschenk. En sobevivi. God wil me hier zeker hebben. Zelfs als gewoon tandsteen

Veel mensen die leven met HIV hebben ook het hepatitis B-virus (HBV) of het hepatitis C-virus (HCV), die op de een of andere manier worden overgedragen.

HIV, bijna gedomesticeerd

LeversteatoseMaar een effectief HBV-vaccin is beschikbaar sinds de late 80-jaren en antivirale geneesmiddelen zoals Viread (tenofovir disoproxilfumaraat) waardoor ik osteoporose kreeg en Baraclude (entecavir) kan hepatitis B onder controle houden.

En bovendien kunnen pathologieën zoals hepatitis C worden genezen met direct werkende antivirale middelen.

Onder de HIV-positieve mensen - als de Amerikaanse bevolking als geheel - virale hepatitis daalt als een oorzaak van ernstige leverziekte terwijl NAFLD toeneemt.

Niet-alcoholische leververvetting en de meest ernstige vorm, niet-alcoholische leversteatose (NASH), worden veroorzaakt door de opeenhoping van vet in de lever.

En dit veroorzaakt helaas ontstekingen, die na verloop van tijd kunnen leiden tot de ontwikkeling van fibrose (littekenvorming), cirrose (ernstige littekens en verlies van leverfunctie) evenals leverkanker.

Vandaag, in april 2019, zijn er geen effectieve behandelingen voor DHGNA en NASH, en is disease management afhankelijk van veranderingen in levensstijl, zoals gewichtsverlies en lichaamsbeweging.

Myself, Claudio Souza, had in een chirurgische proces dat in mijn geval was het een kwestie van te gaan al dan niet overleven, gastroplastie, in de volksmond bekend als maagverkleining en zie, ik heb ontwikkeld (...) naar een tweede longembolie , omdat de eerste op 2005 was geweest en me bijna voor de tweede keer naar de greppel of naar de zak stuurde, maakten ze me niet uit, zeggend dat ik me niet zou verzetten.

Moeilijk te knagen als een bel, mijn grootste bedreiging is voor mij, altijd mezelf en niet mijn pathologieën! Of Hepatische Steatosis

Terugkomend op het onderwerp analyseerde het team van Younossi trends in de prevalentie en mortaliteit van NAFLD, virale hepatitis en andere leverziekten bij mensen met HIV.

Mensen die Medicare ontvangen, die over het algemeen beschikbaar is voor mensen met 65-jaren of meer en, krankzinnige cultuur, ook sommige mensen, zelfs jonger, met een handicap.

Onderzoekend naar de medische dossiers van meer dan 47.000 HIV-positieve mensen, identificeerden zij 10.474, of 22,3%, met een of andere leveraandoening. Hepatitis C was de meest voorkomende gebeurtenis, met 5.628-gevallen (53,7 procent). Dit werd gevolgd door DHGNA (niet-alcoholische leververvetting) in 2.629-gevallen (25,1 procent).

En dus waren de andere oorzaken minder gebruikelijk, waaronder 1.374 met hepatitis B (13,1 procent), 645 met co-infectie met HBV en HCV (6,2 procent).

Evenals 198-mensen, met andere aandoeningen van de lever (1,9-percentage).
virusinfectie 3d illustratie
virale infectie op groene achtergrond, 3d illustratie

Dus tussen 2006 en 2016, de prevalentie van hepatitis onder mensen met HIV daalde 27,8 24,1 100.000 om in de populatie (jaarlijkse procentuele verandering -0,9 procent).

En ondertussen meldde de snelheid van DHGNA, hepatische steatosis, meer dan verdubbeld van 5,3 naar 11,6 door 100.000 (een jaarlijkse variatie van + 7,2%), opnieuw gemeld Zobair Younossi.

Een vergelijkbaar patroon werd waargenomen voor mortaliteit, hoewel leververvetting ziekte die minder doden dan 2.882 hepatitis C. Van de totale sterfte tijdens de onderzoeksperiode nog iets meer dan een derde (36,2%) waren gerelateerd aan leverziekte . Hiervan werden helft aan de HCV 20,3% NAFLD, 14,4% toegekend door HBV, HBV co-infectie% 11,9 / 3,9% tot HCV en andere leverziekten.

Dus in dezelfde decennium het sterftecijfer gerelateerd aan virale hepatitis gedaald tot 3,8 2,6 100.000 (jaarlijkse groei -5,2 procent), terwijl de mortaliteit van NAFLD verhoogd tot 0,2 0,8 100.000 (Jaarlijkse groei 8,9 procent).

Aldus analyseerden HIV-positieve mensen met een leveraandoening in een multivariate analyse die rekening hield met meerdere risicofactoren een langer verblijf in het ziekenhuis.

Evenals een langere hospitalisatie en hogere ambulante kosten met een hoger sterfterisico op één jaar in vergelijking met patiënten zonder leverziekte.

En zo, met de groeiende invloed van vette lever ziekte onder mensen met HIV, "artsen moeten veel, veel meer attent te identificeren en te beheersen NAFLD tussen deze individuen," hield hij vol en dringt Younossi, ZOBAIR. En op deze manier, met het oog op deze, een gerelateerde studie onderzocht NAFLD in twee cohorten van mensen met hiv in Canada en Italië, onder mensen die niet al te veel alcohol eet en had geen hepatitis B of C.

Onder deze 1.228-mensen van wie de records werden beoordeeld, had 31,8% NAFLD.

Hiervan werd 25,2-percentage beschouwd als een risico voor progressie van leverziekte, gebaseerd op verhoogde niveaus van leverenzymen, evenals de aanwezigheid van significante fibrose. "En dit is hoe dergelijke studies het veranderingsprofiel van leverziekte bij HIV-patiënten aangeven." Hoewel virale hepatitis is nog steeds de belangrijkste oorzaak van leverziekte bij deze groepen wordt NAFLD steeds een veel voorkomend probleem, "zei hij op zijn beurt zei Philip Newsome, PhD, adjunct-secretaris van de Europese Vereniging voor de Studie van de Lever .

Die verklaring werd tijdens de conferentie in een persbericht gepubliceerd.

"En deze feiten versterken de noodzaak om therapeutische middelen te bestuderen bij patiënten met NAFLD en HIV, een gebied dat zelden wordt onderzocht."

Vertaald door Cláudio Souza in gepubliceerde 05 van mei van 2019, van het origineel in NAFLD een stijgende oorzaak van leverziekte bij mensen met HIV • Door Liz Highleyman

Over de auteur van de studie

Zobair M. Younossi, MD, MPH, FACP, FACG, AGAF, is de voorzitter van de medische afdeling van de Inova Fairfax Medical Campus. Hij is ook hoogleraar geneeskunde, Virginia Commonwealth University, Inova Campus en verbonden hoogleraar Biomedical Sciences aan de George Mason University.

Dr. Younossi afgestudeerd in de geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde en Tandheelkunde, Universiteit van Rochester in Rochester, New York (Alpha Omega Alpha, 1989) en voltooide zijn residentie in interne geneeskunde en een beurs in gastro-enterologie en hepatologie in Scripps Clinic and Research Foundation in La Jolla, Californië. Tijdens zijn residency en fellowship, behaalde hij zijn master's degree in de volksgezondheid van de School of Public Health, University of San Diego (SDSU) in San Diego, Californië, het ontvangen van Hanlon Award en de Award voor Buitengewoon Student SDSU. Hij diende vervolgens als een hepatoloog en senior onderzoeker bij de Cleveland Clinic Foundation, Cleveland, Ohio (1995-2000).

Meer informatie.

Klik hier om de samenvattingen van het International Liver Congress te zien.

Klik hier voor meer informatie over NAFLD en NASH.

Dit is een verhaal dat maar weinigen kunnen vertellen!

Leversteatose
Dit is de enige blog "Still ON LINE" die deze prijs en deze toewijding heeft ontvangen. De blog met dezelfde status was Solidariedaids, van Paulo Giacommini. Helaas kan ik de link en de communicatie dit niet vinden en hij is erg moeilijk
Soropositivo.Org
Unieke Blog On Line over dit thema om deze prijs te hebben ontvangen door de Academische Jury

Leversteatose

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

 Whatsapp WhatsApp ons
%d Bloggers als volgt uit: