Oud worden met hiv Artikelen, vertalingen en edities levensverwachting Levensverwachting voor HIV-positief

Ouderen zijn met HIV is mogelijk. We kunnen al oud worden met hiv of aids !!!

Os ouderen met hiv in Brazilië hebben veel moeilijkheden. Maar ik bedoel echt, mijn oude mensen, is dat ik weet dat je een twaalf bloost en een dubbel passeert! Maar ... ...SOuderen met hiv zijn overal ter wereld behoorlijk ingewikkeld! En ondanks alles:

Kun je een hiv-positieve ouderling worden?

U kunt oud worden met hiv of aids

Aanvankelijk vanwege de volledige onwetendheid die artsen, onderzoekers en wetenschappers over ons kunnen hebben, omdat we in feite de eerste generatie zijn die op de een of andere manier is geboren en overleefde, AIDS! En ik heb nu geobserveerd, met een half jaar aan de gang om 56 te voltooien dat 'alleen' (alleen C ******) verdrietig en eenzaam is, en voor veel mensen leidt de 'gevorderde leeftijd' tot een staat van sociale uitsluiting. zo verwoestend dat het bijna voelt alsof je met AIDS leeft, volledig geïsoleerd. Ik heb veel gezien en een beetje geschreven. Mijn handen, en ik laat je deze beelden zien, dus anderen die ik niet echt wil laten zien, worden steeds slechter en het was moeilijk en pijnlijk om te schrijven!Dit is het slechtste HIV-symptoom in mij: Perifere HIV-neuropathie

Maar, zoals de auteur van de Engelse tekst zegt:

De seropositieve ouderen worden verkeerd begrepen, slecht onderzocht en grotendeels genegeerd.

En dat moet veranderen.

30 augustus 2019 door Bob Leahy

Hier in Brazilië wees het Epidemiological Bulletin 2017 op een realiteit van 1294 geregistreerd in 2016, rekening houdend met het feit dat dit de gediagnosticeerde gevallen zijn. Kennisgeving is verplicht, het is waar, maar als het gaat om deze plek, onder de Parador Sol! We zien dus een schijnbare groei van 15% van het aantal mensen ouder dan 60 met het virus.

En dit is informatie die verwarrend kan zijn!

Ik, Claudio, ben 55 en zes maanden oud en ik weet niet of ik als ouderen kan worden beschouwd, omdat ik voel me jong van geest, met de enige verdomde en ongemakkelijke van de excommunicably perverse, sinistere, sadistische (niet consensuele) en pijnlijke neuropathische! Maar ik weet niet of ik technisch (...) als ouderen kan worden beschouwd! Maar als dat zo is, sta ik precies aan de andere kant van de schaal.

Ik word ouder of ouder (???) met hiv!

En daarom maak ik deel uit van de selecte club van degenen die, zoals Beatriz Pacheco e Sandra Paiva, die zichzelf 'HIVeias' noemen, Bob Volpe, Sílvia Almeida, en vele anderen, hebben 50 jaar van het leven doorgebracht met hiv, altijd vechtend, hun eigen gezichten blootgevend! Dus we maken ook deel uit van die niet zo selecte club van mensen waarvan dokters nog niet weten hoe ze iets moeten doen voor ons volledige welzijn, omdat ze, althans de meesten, mensen zijn die zoiets nog nooit eerder hebben gezien, wat te doen voor ons of met mij mijn grootste zorgen, waarover ik niet eens praat! Wel, ik weet, en ik weet, hoeveel pijn het doet om iemand van wie je houdt te zien, door bepaalde dingen te gaan. En niet te vergeten die anderen die die psychische aandoening ontwikkelden die ik als volgt noemde:

Godheid syndroom

Zo iemand, zonder het 😊-syndroom, is "mijn" handorthopedist Dr. Fernán, Dr. Angela, die mijn infectie was, was een geweldige vriend, dus wij zijn Dr. Sigrid, een figuur die mij helpt als ik om hulp vraag om mijn emotionele problemen op te lossen , die me in vijf minuten een les over mensenrechten gaf om veel te praten!, Kijk, voordat je naar de Joker kijkt, Cabana Instrui mais !!!!! Hoewel het sinistere deel van hiv-veroudering aangeeft dat sinds 19961997-XNUMX de antiretrovirale therapie, die heeft gewerkt en er geen zinvolle reden is, van welke aard dan ook om dit feit te veranderen, omdat ik er zeker van ben dat er veel meer rekening mee wordt gehouden om de infectie te behandelen door HIV dan degenen die bedolven zijn onder opportunistische ziekten, die ik vaak zag en die ik als trieste menselijke ruïnes beschouwde! Ruïnes die, met een goede meerderheid, hun gezondheid, gewicht en immuniteit herstelden, en zelfs hun dagelijkse bezoeken aan het dagziekenhuis achterlieten, waar ik mijn Waldir en Marcia! In 2015 steeg het op zijn beurt met 51,16%, met 1.125 geïnfecteerde mensen, vergeleken met het aantal van 2014, toen 856 werden gediagnosticeerd. Het slechtste jaar was 2016, met 2.217 gevallen.

Twee gaten

Als we wat verder gaan in mijn analyse, op basis van wat ik op mijn site zie, zijn er twee ernstige tekortkomingen:

  1. Hij, de blog, heeft geen enkel bezoek van minderjarigen. Blog moet een 18 + -vlag hebben
  2. Statistieken tonen aan dat veel meer mensen uit de Verenigde Staten komen, de blog is vertaald door GTranslate.com dan senioren over 55 jaar!
  3. Dus wat? Daarom zijn ze niet geïnteresseerd, omdat ze denken dat het niet bij hen is. En zij blijven in deze onwetendheid voor het gebruikelijke
  4. Media-inactiviteit! Ik zal geen namen noemen, maar er gebeurt niets op schermen, radio's en geprinte trainingsvoertuigen om deze mensen op hun hoede te houden zodat ze nog steeds gevaar lopen!
  5. En alsjeblieft, alsjeblieft, begrijp het, het heeft even geduurd voordat ik hiv kreeg, omdat ik verdomme gek was!
Maar sommige mensen komen in de eerste relatie, waarin ze helaas zwanger worden, op 23, 14, 15 jaar. Dit zijn kinderen die kinderen hebben gemaakt en nog steeds hiv hebben opgelopen.

Daarna ga ik verder met het verhaal van Benedito, een oudere man met hiv in een ondersteuningscentrum.

De afgelopen jaren is er veel geschreven over ouder worden met hiv. Het is een goedbedoelend iets, maar als een persoon die niet zo oud wordt als oud worden- het onderscheid is belangrijk - er is weinig waar ik me in kan vinden.

De geleefde ervaring, of op zijn minst de minha leefde en levendige ervaring lijkt te ontbreken in het verhaal.

Verschijnt mijn voorrecht? Misschien typeer ik gewoon niet mensen met hiv die al jaren oud zijn!

Of misschien werkt het populaire verhaal niet - misschien is het niet gemotiveerd door mensen met deze geleefde ervaring?

Dit is wat ik bedoel. Het is een uitdaging voor een blanke persoon om authentiek te schrijven over de ervaring van het leven als een persoon van kleur. Evenzo is het moeilijk voor jongeren om authentiek na te denken over de problemen die zich voordoen als vliegen in een persoon van gevorderde jaren, - hoeveel eufemisme in een paragraaf. Onderzoekers lijken ook de hele tijd fout te gaan, omdat ze de neiging hebben om alles door de lens van HIV te zien, terwijl degenen onder ons met HIV dat meestal niet doen. Ik wil deze plaatsing kiezen door de auteur van deze tekst die ik heb vertaald:
É Het is een uitdaging voor een blanke persoon om authentiek te schrijven over de ervaring van het leven als een persoon van kleur. Evenzo is het moeilijk voor jongeren om authentiek na te denken over de problemen die zich voordoen als vliegen in een persoon van gevorderde jaren.
Het lijkt mij, al in de review, dat de ervaring ontbreekt! Ik nodig deze ervaring niet uit
Ik beschouw het als een zeker gebrek aan empathie. Merk echter op dat ik zeker, op dit punt in de tekst, extreem generiek en grof zal zijn voor jongeren, het gebrek aan empathie kan voortkomen uit het gebrek aan ervaring, weet ik. Maar in de praktijk leren, waar de theorie heel anders is, heeft een kostprijs, mijn lezers, dat ik liever de vrijstelling van het collegegeld had willen weigeren en, altijd met Mara, op een andere weg zou zijn, op andere manieren leren!
Ouder worden met HIV wordt afgeschilderd als een onvermijdelijke ontmoeting met lijden, pijn, angst en angst!
Ouder worden met HIV wordt dus afgeschilderd als een onvermijdelijke ontmoeting met een dreigende reeks aan aids gerelateerde ziekten die ons op de een of andere manier vele jaren voor zijn tijd treffen. Je kunt bijvoorbeeld voor de gek worden gehouden door te denken dat als je met hiv leeft, je een groter risico loopt op longkanker. De realiteit is dat roken om complexe redenen vaker voorkomt in de hiv-gemeenschap. De incidentie van longkanker heeft niets te maken met HIV zelf. Heb met de verdomde roken! Ik wilde stoppen, maar de prijs van Champix ligt ver boven mijn middelen! Opmerking: Sandra Bréa overleed slachtoffer van longkanker! En ik wanhopig op zoek naar een behandeling met Champix…. 😩

Ouderen zijn met HIV en comorbiditeiten

Soms wordt dit argument gepresenteerd maar begraven. Het identificeren van 'een lijst met hiv-gerelateerde verouderingsgerelateerde gezondheidsproblemen' klinkt voor iedereen als slecht nieuws. Maar er zijn de betrokken onderzoekers: "We kunnen niet met zekerheid zeggen welke (aandoeningen) worden veroorzaakt of verergerd door HIV en de behandeling ervan en welke verband houden met levensstijl. ”
Ouderen met HIV
Klinkt eenvoudig toch?
Simpel gezegd, als je niet rookt, geen drugs gebruikt en relatief gezond leeft1, Weinig van de conclusies van dit soort artikelen zijn op u van toepassing. Ik erken opnieuw dat een goede gezondheid en privileges met elkaar verweven zijn. Ik zou graag zien dat dit argument vaker wordt genoemd. Hoe dan ook, er zijn verschillende verouderingservaringen en ik geef erom hoe we het herkennen.
HIV plus comorbiditeiten samengevoegd door gebrek aan economische middelen
Het populaire verhaal over HIV en veroudering is twijfelachtig in gebieden die verder gaan dan comorbiditeiten. Het feit dat mensen met hiv ouder zijn dan hun negatieve landgenoten wordt algemeen geaccepteerd, maar is het waar? Niet iedereen denkt zo. Hoe dan ook, onze levensstijl en sociale determinanten van gezondheid bepalen grotendeels hoe we ouder worden en wanneer we sterven. Ik zou zeggen dat deze factoren nu relevanter zijn dan HIV zelf of de medicijnen die we gebruiken. Merk op dat ik ervoor heb gekozen om de bijwerkingen van hiv-medicijnen die het leven van ouderen kunnen compliceren, soms niet uitgebreid te beschrijven. Maar ze ervaren ze niet allemaal. Ik laat ze hier weg, ten goede of ten kwade, met als doel een gelijk speelveld te creëren waar je misschien meer over kunt vertellen. Zoek naar uitstekende verhalen over overlevenden op de lange termijn die te maken hebben met bijwerkingen elders op deze site. (POZ).
U kunt oud worden met HIV, maar laat HIV niet uw hogepriester worden
Mara en ik waren het erover eens dat we geen kinderen zouden krijgen. Het waarom?
Zieke Senior Lady
Dr. medicatie bejaarde dame, mooie vrouw, die er niet erg gelukkig uitziet met haar situatie
Omdat de behandeling in 2002 ons niet de nodige veiligheid gaf zodat we konden geloven dat ten minste één van ons lang genoeg zou overleven om een ​​kind op te voeden, een persoon op te leiden en een burger op te leiden! Bovendien was verticale transmissie een geest die circuleerde in alle klinische zorgcentra voor mensen met hiv, op de afdeling verloskunde. Het risico was ongeveer 3,6%! Het lijkt weinig, maar als het gaat om het menselijk leven, binnen onze eigen twijfels, angsten en lessen, behouden we de metriek:
“Overschrijd bij twijfel niet”!

We waren halverwege de dertig en vandaag voel ik me een beetje verdrietig, want nadat ik Vivian en Marina verloor aan een moeder waar ik liever niet over schrijf, riskeerde ik nooit een zoon of dochter te hebben als ik er niet zeker van was. persoon en ook door haar geliefd.

Ja dat is het. Zoveel schoonheden in de hoeken van het leven gegooid ...
En toch en in de tussentijd zouden we tijd hebben gehad. Maar .... Welnu. Als ik erover nadenk, als we dit kind nu, vandaag, zouden kunnen hebben, zou ik haar registreren als Véritas, uit het Latijn, waar, omdat ze de kroon op deze relatie zou zijn geweest, van dit prachtige huwelijk met Mara. Véritas zou de bekroning zijn, met een andere en diamanten, van onze relatie. Ik wandelde! Terugkeren naar ouderen met hiv-positief

Of de hiv-positieve ouderen met pijn

Perifere neuropathie PijnDe pijn van perifere neuropathie treft sommigen van ons. In mijn geval is (Claudio) huilen. Ik huilde en huilde veel, op een verre zondag, vanwege de neuropathische pijn die naar me uithaalde en niet wist wat het was. Ik herinner me nog de eerste afspraak met Dr. Alexandre Walter, een neurochirurg, toen hij me ontving in de Pain Clinic van Hospital São Camilo, waartoe ik niet langer toegang heb, hoor ik zeggen, hier vind ik iemand die me begrijpt en hij heel bescheiden

Laten we kijken of ik aan uw verwachtingen voldoe.

En hij correspondeerde. Om dit alles tijdens een behandeling wat meer kleur, zout en peper te geven, omdat ik al heel medicinaal ben, stelde hij twee implantaten voor, één op elk halfrond van de hersenen, om de pijn te beheersen. in een operatie die tussen zes en twaalf uur zou kunnen duren!
Geen van beide Ik heb het hem verteld!
En maanden later dacht ik serieus na over de hypothese en Mara ging met me mee. Het was de eerste keer dat ze weg was en hij pleitte somber. - "Ik wist niet dat je getrouwd was"! Dit is een behandeling die geen voorspelde exit heeft. Het enige is dat de batterijen drie maanden meegaan. Hij zou om de drie maanden moeten binnenkomen en worden beïnvloed door een magnetisch apparaat totdat hij wordt opgeladen. Maar hij kan zijn gedrag veranderen (hij praatte niet meer met me) en stoppen met te zijn wie hij is, geïnteresseerd te zijn in dat waarin hij geïnteresseerd is en zelfs niet van hem te houden. Hij eindigde dat te zeggen en ik vroeg hem waarom hij niets eerder had gezegd en hij antwoordde dat ik de hypothese tot dan niet had overwogen!

Triest beeld

Ik dacht aan mezelf naast DD Jackson die zei: - "I am Your Autommatic Lover" » - "I am Your Autommatic Lover" » - "I am Your Autommatic Lover" » - "Automattic Lover" ... - "Automattic Lover" ... - "Automattic Lover" ...

Ja, je kunt oud worden en leven met hiv

Maar ...
Hoe lang duurt een persoon besmet met HIV
Het maakt niet uit hoe snel of hoe traag de tijd ons lijkt te passeren. Zijn meting, hoewel relativistisch, kan altijd worden gerekend op de val van de ene zandkorrel na de andere ad infinitum; en zo is het aan mij overgegaan, een korrel zand langzamer en langzamer dan de andere ...
Ik denk ook dat we ons meer dan bewust zijn van het feit dat we op de rand van een afgrond zitten, met mortaliteitsproblemen steeds meer in onze gedachten. (Wanneer en waar heb je voor het laatst gelezen over goed sterven met hiv of ging je erover naar een workshop, of las je er een artikel over in de context van de huidige realiteit?). Meer onderzoek is duidelijk nodig naar hoe echt oud worden met HIV. Zoals het is, hebben we niet eens controle over hoeveel van ons er zijn. Dat zeg ik niet alleen. Toen ik hier voor het laatst schreef over hiv en veroudering in juli van 2018Ik citeerde Canada's National HIV Realize Organisation, wiens samenvatting vragen over veroudering bevat. Ik zal dit opnieuw doen:De officiële onverschilligheid om de behoeften van een groep, die ongeveer de helft van de mensen met hiv uitmaakt en jaarlijks groeit, beter te begrijpen, is indrukwekkend.. ' Er is niets veranderd. De groep ouderen met hiv is groter geworden en, zou ik zeggen, een van de meest gemarginaliseerde in mijn land. We weten niet eens met hoeveel mensen met HIV besmet zijn, zeg 60, omdat we geen gegevens bijhouden, het is schokkend, maar het is waar.

Onverschilligheid daar, wat mij hier schokt. Stel je voor in Brazilië !!!

Oudere mensen zijn opgenomen in Canada in een uitgebreide groep genaamd "over 50". Het doet er niet toe dat jonge mensen in stappen van vijf jaar worden gescreend, zodat we bijvoorbeeld het gediagnosticeerde aantal in het bereik 15 tot 19 kunnen kennen. ? Als u ouder bent dan 50, zijn we niet geïnteresseerd in uw progressie naar ouderdom.

Het lijkt mij, Cláudio: 'Je hebt al gegeven wat je moest geven. Slecht of goed, je hebt minstens 50 jaar geleefd en we moeten ons zorgen maken over degenen die aankomen! Bedankt dat je de weg hebt vrijgemaakt voor de toekomst! Tot ziens! Val ons niet meer lastig

En het is in Canada!

Oudere mensen met hiv, genegeerd, verlaten en verkeerd begrepen!
Ouderen met HIV
Dus ik wil ooit bij Mara zijn
Het punt is dat ouderen met hiv worden genegeerd of verkeerd begrepen. Uit het oog, uit het hart. De Ouden zijn zelden dienstgebruikers, zelden opgenomen in focusgroepen, zelden geraadpleegd, zelden op advies. Waarom? Ze zijn thuis, gepensioneerd, gaan niet veel uit, zorgen voor of zijn misschien niet goed. Er zijn simpelweg niet genoeg pogingen om het goed te maken. Het is veel gemakkelijker om ouder te zien dan oudere mensen, en dat is wat we meestal doen. "Het meeste hiv-onderzoek sluit willekeurig iemand uit die ouder is dan 65 - een overblijfsel uit de oude tijd toen men niet zo lang zou leven - er is dus veel te doen. Ze hadden geluk! We weten niet wat er gebeurt als mensen ouder worden met hiv. Het is een enorme onbeantwoorde vraag," zei Jeff Taylor in een recent POZ-coververhaal. Ik kan het niet helpen dat ik denk dat dit zal veranderen. Een "zilveren tsunami" van mensen met hiv die het einde van hun leven naderen, zal zeker een eind maken aan onverschilligheid. Noem het grijze power boost als je wilt. We hebben veel bij te dragen aan het begrijpen van de levenscyclus van leven met HIV. In de tussentijd zijn onze verhalen belangrijk, de uwe en de mijne. Laten we het hen blijven vertellen , Vertaald door Original Claudio Souza in Oud zijn met HIV.

Dit is een verhaal dat maar weinigen kunnen vertellen!

Ouderen met HIV
Dit is de enige blog "Still ON LINE" die deze prijs en deze toewijding heeft ontvangen. De blog met dezelfde status was Solidariedaids, van Paulo Giacommini. Helaas kan ik de link en de communicatie dit niet vinden en hij is erg moeilijk
Soropositivo.Org
Unieke Blog On Line over dit thema om deze prijs te hebben ontvangen door de Academische Jury

Ouderen met HIV

Aanbevolen literatuur op deze blog

Suggesties voor lezen

Hi! Jouw mening is altijd belangrijk. iets te zeggen? Het is hier! Nog vragen? We kunnen hier beginnen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

Automattic, Wordpress en Soropositivo.Org en ik doen alles wat in onze macht ligt met betrekking tot uw privacy. En we zijn altijd bezig met het verbeteren, verbeteren, testen en implementeren van nieuwe technologieën voor gegevensbescherming. Uw gegevens zijn beschermd en ik, Claudio Souza, werk op deze blog 18 uren of dagen om, onder vele andere dingen, de veiligheid van uw informatie te waarborgen, omdat ik de implicaties en complicaties van eerdere en uitgewisselde publicaties ken. Ik accepteer het Privacybeleid van Soropositivo.Org Ken ons privacybeleid

 Whatsapp WhatsApp ons
%d Bloggers als volgt uit: